16.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

La Diputació edita una guia “pionera” per facilitar l’elecció d’espais per instal·lar projectes de renovables

El document defineix les criteris a tenir en compte i busca agilitzar la presa de decisions

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha elaborat una guia “pionera” a Catalunya per facilitar l’elecció d’espais per instal·lar-hi projectes d’energies renovables. Es tracta d’un document de síntesi jurídica que analitza els aspectes a tenir en compte quan es plantegi una instal·lació d’aquest tipus i ofereix una base “legal” a les administracions públiques i als propietaris privats per agilitzar la presa de decisions. El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, subratlla la importància d’aquest document per simplificar tots els processos, especialment en l’administració pública.

“És una eina que facilitarà la posada en marxa de projectes que ara no tenen mecanismes clars per poder-los desenvolupar. En aquest sentit, per exemple, permetrà trobar solucions precises i adients a les comunitats locals d’energia que en l’actualitat es troben en fase d’estudi”, remarca Amat.

Les comunitats locals d’energia són, precisament, un dels projectes d’energies renovables que està impulsant la Diputació a la demarcació. La corporació ofereix suport tècnic i econòmic als ajuntaments que volen promoure aquestes iniciatives, que situen el consumidor al centre del sistema.

El procés consisteix en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en equipaments municipals, que subministren energia elèctrica als edificis mateixos, a habitatges en situació de pobresa energètica i a tots els que vulguin formar part de la comunitat.

A les comarques gironines, en aquests moments hi ha 90 municipis implicats en aquest projecte. D’aquests, 17 ja hi estan treballant o disposen d’una memòria. Durant aquest 2022, 46 municipis de la demarcació han iniciat la redacció d’aquestes memòries per a la implementació de comunitats locals d’energia i 27 més la iniciaran en breu, a través del Pla de Serveis d’Assistència als ajuntaments per a la Transició Energètica i l’Acció Climàtica de la Diputació de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -