12.6 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

MAPA: 343 persones més a l’atur al Baix Empordà aquest mes de novembre

L'atur al Baix Empordà augmenta per quart mes consecutiu amb un +4,21% respecte l'octubre. En total, hi ha ara 8.489 persones sense feina a la comarca

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El passat mes de novembre, 343 baixempordanesos/es es van quedar sense feina. Això representa un augment del 4,21% de l’atur al Baix Empordà i una xifra total de 8.489 aturats a la comarca. Aquestes són les dades que va fer públiques l’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat, ara fa uns dies.

Actualment, al Baix Empordà, hi ha 1.471 aturats més que fa un any. També cal tenir en compte que l’atur ha augmentat durant quatre mesos consecutius. A causa de la pandèmia, més de 1.000 persones van perdre la feina al mes d’abril. Al mes de juliol, però, amb la temporada d’estiu i la creació de llocs de feina sobretot al sector de serveis, l’atur al Baix Empordà va disminuir (i a la majoria de comarques). Tot i això, a partir de l’agost el nombre de persones a l’atur va tornar a augmentar, una tendència que s’ha mantingut fins aquest mes de novembre.

MAPA: Municipi per municipi

Actualment, els municipis amb més persones a l’atur són Palafrugell (total de 1.696, 65 nous aturats al novembre), Sant Feliu de Guíxols (total de 1.558, 46 nous aturats al novembre) i Palamós (total de 1.114, 44 nous aturats al novembre).

En canvi, hi ha hagut municipis que aquest últim mes no han patit l’augment de l’atur, com ara Palau-Sator o Garrigoles, on no han variat les xifres. Per una altra banda, també hi ha aquells municipis on l’atur ha disminuït, com Verges i Forallac.

En el mapa a continuació es poden consultar els detalls de cadascun dels casos del Baix Empordà.

Les comarques gironines encapçalen la llista a Catalunya

A un nivell més general, el conjunt de les comarques gironines encapçalen l’augment de l’atur a Catalunya, amb un increment de l’1,86% respecte del període anterior (segurament, per la importància del sector de serveis a la zona, molt afectat aquest any per la pandèmia). Això es tradueix en un total de 48.137 persones sense feina a la província.

En canvi, altres àmbits territorials de planificació com les comarques centrals o el Camp de Tarragona ha registrat un augment menor de l’atur (0,15% i 0,59%). A altres, com l’àrea Metropolitana de Barcelona, Terres de l’Ebre i Ponent, l’atur ha disminuït lleugerament (-0,26%, -0,22% i -1,12%).

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Altres notícies