20 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

8M

Avui despertem Catalunya de color violeta. Avui, es convoquen dues vagues, una per part dels sindicats, de dues hores, i l’altra, de tot el dia, convocada pel col·lectiu 8M. El qual s’engloben tots els partits polítics de Catalunya, excepte PP i Ciutadans.

La reivindicació política d’aquest 8 de Març provoca les crítiques dels sectors més conservadors de la societat. Fent evident la necessitat de lluita i reivindicació continua i diària de totes les persones que conformem la societat.

Frases com la del bisbe de Sant Sebastià: ”És curiós com el dimoni pot fer un gol des de les pròpies files”.

O el periodista Arcadi Espada, comentant: ”Si usted lee ese manifiesto, aunque sea usted un hombre le sube los colores a la cara, no solo por la sintaxis, no solo por la moral, no solo por el absurdo enloquecimiento de las cuestiones que allí se tratan o se debaten, no solo por ese aire monjil o putrefacto”.

Arguments com aquest evidencien el que les organitzadores que convoquen la vaga apunten: tot i que en aquesta reivindicació i dia es convoquen les dones de tot el món, la poden fer totes les persones. La participació del dia 8M busca visualitzar la importància de la feina i paper de la dona a les nostres vides. Però en aquest sentit, cal que totes les persones, que es vulguin involucrar, ho facin. D’opcions n’hi ha diverses, tal i com comissió organitzadora argumenta, ja sigui participant activament a la vaga, en el cas de les dones, o sinó en el cas dels homes, oferint tot tipus de facilitats perquè elles puguin participar en la jornada reivindicativa.

Com jo avui, en aquesta ràdio, jo poso la veu, cedeixo totalment el protagonisme a elles, i dono el màxim suport a la seva reivindicació i lluita.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios