Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

22 C
Pals
Divendres, 23 maig 2025
- Publicitat -

El 96% dels vins espanyols millor valorats estan tapats amb suro

L’estudi de la Fundació Institut Català del Suro analitza els taps i les qualitats dels 100 millors vins qualitat-preu de la Guia Peñín 2023

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Un estudi de tapament portat a terme al laboratori Cork Center de la Fundació Institut Català del Suro ha constatat que el 96% dels 100 millors vins qualitat-preu de la Guia Peñín 2023 porten tap de suro. La resta porta rosca (2%), tap sintètic (1%) i tap de vidre (1%).  Les conclusions de l’estudi són que el tap de suro és el tapament escollit pels vins de major qualitat, el tap natural és el més apreciat per cellers i consumidors en vins tranquils. Per tant, el tap de suro natural genera un valor econòmic major i eleva la disposició de compra de les persones consumidores.

D’entre els 100 vins referenciats a la guia, un 63% són vins tranquils, el 34% vins dolços, olorosos i generosos i un 3% són vins escumosos. Dins dels vins tranquils el 98% porta suro, i d’aquests el 77% és tap natural. Destaca el fet que d’entre els vins dolços, olorosos i generosos, el 91% porta tap de suro.

Les dades s’han presentat aquest dimecres 29 de novembre en un acte al Palau Robert de Barcelona que ha comptat amb la presència del secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol. Com també amb la del president de la fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig, i el director de la fundació, Albert Hereu. La presentació ha acabat amb un tast dirigit per Toni Albiol, millor sommelier de Catalunya 2023, que fet valdre l’art de destapar una ampolla tapada amb suro.

tap de suro
Joan J. Puig, president de l’ICSuro, dona detalls de l’estudi.

El suro natural, sinònim de qualitat

El preu mitjà de les ampolles de vi referenciades al llistat dels 100 millors vins qualitat-preu de la Guia Peñín 2023 és de 13,4€, mentre que les que porten només tap natural tenen un preu mitjà de 14,9€.

En vi tranquil, el preu mitjà de les ampolles és de 13,8€ i de 14,7€ si ens fixem només en les que porten tap natural. 12’8€ és la mitjana del preu de les ampolles tapades amb la resta de taps. Per tant, el valor de les ampolles tapades amb tap natural és quasi 2€ superior (15% més).

Joan J. Puig, president de la Fundació Institut Català del Suro, considera que “aquest estudi posa valorà el pes real del tap de suro al mercat i demostra que els cellers que produeixen aquests vins de referència confien en el suro per a tapar i ajudar a evolucionar els seus productes”.

La Fundació Institut Català del Suro

L’Institut Català del Suro (ICSuro) és una fundació privada sense ànim de lucre i de caràcter científic que té com a missió la valorització del sector surer. Gaudeix de tres línies d’actuació principals: investigació i recerca sobre el tap de suro i altres aplicacions, controls de qualitat dels taps per mitjà del Cork Center Laboratory i comunicació per la difusió i promoció de la conservació, i l’aprofitament responsable de les suredes.

L’Institut Català del Suro es va constituir l’any 1991 com a consorci publicoprivat i, des del 2019, és una fundació privada que treballa per esdevenir una entitat referent a nivell mundial en la investigació del suro

- Publicitat -
- Publicitat -

S’incendia un autobús davant l’Hospital de Palamós

Aquest matí s'ha incendiat la part posterior d'un autobús davant l'Hospital de Palamós. Tot i que no hi ha...

Altres notícies