21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

A punt la biennal L’Antic & Design Empordà

La fira de referència del sud d’Europa obre portes des de dijous 18 fins dilluns 22 d'aquest mes d'abril i espera rebre més de 3.000 visitants

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’ha presentat la XII edició de la biennal Antic & Design Empordà, un certamen que des de dijous 18 i fins dilluns 22 d’aquest mes d’abril oferirà una àmplia i variada mostra de mobiliari, pintures, disseny, escultures i arts decoratives. La fira s’adapta a les noves tendències i a un públic que busca la combinació de modernitat i antiguitat en una clara mostra de la bona convivència de les peces d’època en ambients contemporanis. La mostra, que omplirà el 700 m2 del pavelló firal de la Bisbal, ha penjat el cartell de complet i alguns expositors han hagut de quedat fora d’aquesta edició que ha evolucionat fins a convertir-se en un gran reclam per als expositors més grans de l’Empordà i d’altres punts de Catalunya, així com de procedència internacional, especialment de França.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha subratllat el paper de referència de l’Antic & Design “a Catalunya i al sud d’Europa, en una mostra que potencia el conjunt del sector i de la qual se’n beneficia tota la ciutat”.

El seu director, Daniel Sabater, ha destacat la capacitat d’adaptació d’una fira que en els seus orígens es basava en les antiguitats, “però que ha anat creixent al ritme que ho ha fet el mercat i ha entès les noves tendències”. En aquest sentit, en l’última edició del 2017 ja es va atreure un públic més variat i jove, que cerca la singularitat de casa seva amb una decoració exclusiva, que de forma natural faciliti una combinació harmònica de modern i antic, sense que això representi una gran despesa econòmica. Aquest canvi generacional que s’ha percebut a la fira també l’ha destacat Miquel Alzueta, un dels galeristes que hi exposa cada any.

De la seva banda, el president de l’associació d’antiquaris, brocanters i restauradors de la Bisbal, Francesc Feliu, s’ha mostrat il·lusionat per les expectatives d’aquesta fira, “que ens permet un tracte directe amb el client”.

Finalment, la regidora de de Promoció i Desenvolupament Local, Gemma Pascual, ha subratllat la importància que tenen per la ciutat els sectors de les antiguitats i la ceràmica, que representen un 15 i un 17% respectivament del volum de negoci de la Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

‘L’univers femení de Vidal Planellas’ arriba al Museu del Suro amb obres que desprenen elegància i sensualitat

El pintor palafrugellenc, Ferran Planellas Vidal, exposa una quarantena d’obres de diverses sèries coloristes on la dona és la principal protagonista.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -