6.6 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

Actes de Nadal “a comarques”

Com que aquests dies Europa ens dóna bones notícies, i el Barça i el Madrid van acabar amb empat, deixaré els temes d’alta envergadura i transcendència per altres opinaires més experts i faré una volta per la cosa més prosaica i local, que és la forma elegant de dir que, almenys ara, no tinc ganes de posicionar-me massa en res ni expressar opinions profundes. Temps hi haurà.

Fa un parell de dies vaig fer això tan empordanès d’anar a Barcelonejar, perquè els de can Fanga no tinguin la sensació que només són ells els que ens fan invasions territorials. Hi vaig anar per molts motius, entre ells visitar la fira de Santa Llúcia, la qual, crec que no havia visitat mai. Bonica fira, sí, cuca, endreçada, però poc a envejar a les fires que fem els de comarques -i a molta honra!-. A vegades tendim a pensar que el que fan a la ciutat és extraordinari, i em vaig trobar una fira digna, sí, però ja dic, amb les d’aquí, res a envejar.

Envejo, això sí, els llums de Nadal de Barcelona, especialment el passeig de Gràcia, que és un mar de gotes lluminoses. Però poca cosa més.

Aquests dies de Nadal és molt recomanable retornar a casa i fer parada i fonda a casa nostra. A banda dels retrobaments familiars i d’amistat de rigor, es pot gaudir de centenars d’actes nadalencs de tot tipus. No exagero, si comptem tots els actes que es fan a l’Empordà, que parli de centenars, potser milers sense exagerar. Parlo de pessebres vivents, d’exposicions, de pastorets, de concerts de nadales, de concerts de rock, de nits de cap d’any o de cagades de tió multitudinàries. Tant li fa.

En el meu cas, que treballo en una àrea de comunicació d’un Ajuntament, el de Sant Feliu de Guíxols, amb altres periodistes, tenim veritables per mirar d’anunciar bé, en la mesura adient la infinitat d’esdeveniments, actes o events que se celebren a la ciutat on treballem. Molts, de molta qualitat la majoria, volem anunciar-los tots bé per tal que el públic en gaudeixi i n’estigui ben informat d’antuvi. Imagino multiplicar això pels diferents municipis empordanesos, i realment és al.lucinant l’oferta.

Com a usuaris, el Nadal ,ja ho sabem, ens obliga a gaudir-ho, visitar-ho o comprar-ho tot ara. El màrketing ens ha ensenyat que és al Nadal quan es compren les entrades dels concerts de l’estiu que vindrà: la prova està en Txarango: anuncien que fan nou disc i última gira, i en el cas de Sant Feliu no han passat ni dos dies en vendre totes les entrades del proper juliol.

Sí, és temps una mica d’excessos, de finals feliços i de bones notícies.

Que passeu bé el que queda d’any, que tingueu molt bones festes.

Ah, parlant d’actes de nadal. Un de recomanat. Ll’u de gener de 2020, a la una del migdia, tots a l’aigua a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Centenars de persones tothom en remull. L’aigua no és freda, i és una forma molt xula de començar l’any. Ho he provat els últims quatre o cinc anys i sé de què parlo! Bon any nou!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios