25.3 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

Les ADFs adeqüen el Puig de la Bateria per prevenir grans incendis

En una operació conjunta al Massís de les Gavarres, les ADFs han adequat el terreny per prevenir grans incendis forestals a la zona

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En una actuació conjunta de l’ADF Gavarres Nord i l’ADF Gavarres Marítima, s’ha adequat el Puig de la Bateria i el camí des del Coll de la Ganga fins a Can Ribot. L’objectiu és adaptar el terreny per aturar possibles incendis forestals després de la gran quantitat de combustible acumulat.

Aquest estiu s’ha tingut molta sort per la manca d’incendis forestals a la zona. Però això també implica un perill, que s’acumulen diferents elements que poden propiciar un incendi més gran. Per evitar-ho les dues Agrupacions de Defensa Forestal de les Gavarres s’han unit per adequar l’espai. Asseguren que tenen un pla d’actuacions per prevenir incendis i que s’ha d’anar desenvolupant al llarg dels anys.

La via que va des del Coll de la Ganga fins a Can Ribot és un camí que serveix als Bombers com als ADFs per moure’s ràpid per la zona. El traçat, en el cas d’un incendi forestal, permetria desplaçar els efectius a les zones afectades com també actuar com un contrafoc.

Per poder treballar, ha calgut la coordinació de les dues ADF, perquè la zona del Puig de la Bateria forma part de dos termes municipals diferents. És per aquest motiu que calia actuar conjuntament, perquè sinó actuar només per una de les dues fronteres municipals, no serveix per res.

El pressupost arriba als aproximadament 70.000 euros, com informen des de l’ADF Gavarres Marítima, 40.000 destinats a la seva zona i 30.000 per l’ADF Gavarres Nord. El problema però és aconseguir aquest finançament, com explica Gaspar Segués, coordinador tècnic de l’ADF les Gavarres.

Des de l’ADF però també recalquen la importància de tenir la franja contraincendis adequada, però també l’interior de la parcel·la. Asseguren que és molt difícil mantenir un servei per extingir l’incendi quan s’estan destinant recursos a evitar l’accés del foc a zones no adequades. Manifesten que cal que la gent sigui conscient del seu terreny i dels problemes que pot tenir un espai en mal estat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un acord d’última hora permetrà que se celebri el Barcelona Beach Festival

Aquest dissabte s’ha celebrat una reunió entre Bombers i l’Ajuntament de Sant Adrià que ha permès que el Barcelona Beach Festival es pugui celebrar sense cap problema aquesta mateixa tarda. L’Ajuntament demanava a Bombers que emetés l’informe favorable de prevenció de riscos per poder atorgar la llicència. Finalment ambdues parts han aprovat la celebració del
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -