Adrià Tauler: “Treballarem des del primer dia pel municipi, i per això presentem diverses propostes per cada nucli”

- Publicitat -

Avui ens visita Adrià Tauler, alcaldable de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, per Som Castell, Platja d’Aro i S’Agaró -Tots Empordà, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyor Tauler.

Bon dia, gràcies per convidar-me.

Primer de tot m’agradaria que es definís amb tres adjectius.

Sóc una persona treballadora, amb voluntat de servei públic i molt engrescadora. M’agrada posar-me a molts d’embrollos, diguéssim.

Llavors no sé si ens podria explicar tres coses que cregui que hagi fet positives el govern d’aquesta d’aquest mandat.

Doncs em costarà molt perquè el govern d’aquest mandat ha fet una política continuista de quedar a l’expectativa i no fer gaire res. Però si he de destacar tres coses, destacarem que Platja d’Aro continua sent un punt atractiu turístic i tot el tema de la Costa Brava, tot i que és mèrit de l’Associació d’Empresaris de Platja d’Aro, més que de govern del Carnaval de Platja d’Aro, que ha batut tots els rècords de participació, tot i que altra vegada és més mèrit de la Federació de Colles de Carnaval, que és qui l’organitza l’Ajuntament. Però ha fet polítiques continuistes. Per tant, ha intentat no destorbar en aquests dos grans àmbits que a mi almenys això han fet.

Llavors no sé si podria destacar nos tres aspectes que no hagin estat tan positius durant aquests quatre anys. 

Doncs en aquest espai sí que tenim una llarga llista, però per remarcar-ne tres, el famós pont que havia de travessar el Ridaura encara encara està per fer i és una cosa que semblava que ja ho tenien tot fet i tancat i per ara diguéssim falta de voluntat. No ho han encarat i no està fet.

El doctor Fleming encara està aixecat, i amb obres i, per tant, seguim amb aquests projectes d’obres que s’endarrereixen i s’endarrereixen. I el Centre Cívic de Castell d’Aro, que ja era un edifici que ja van trobar, diguéssim, amb el 75 %, i pel fet pel fet de no fer cas a l’oposició i no fer cas dels nostres consells, segueix tancat a dia d’avui.

Llavors no sé si ens pot avançar les accions o iniciatives que creu que són prioritàries per un municipi com és Castell, Platja d’Aro. 

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró com a tres nuclis independents. Portem unes quantes propostes per cada nucli. A Platja d’Aro i sobretot s’ha de fer un passeig marítim nou. És urgent, urgeix, fa falta i s’hi han de posar ganes i ha de ser la prioritat número u del pròxim equip de govern. Siguin quins siguin els colors, siguin quines siguin les aliances que es puguin esdevenir després de finals de maig que hi ha les eleccions municipals, això hauria de ser una prioritat absoluta i serà la nostra prioritat absoluta.

A part d’això, a Platja d’Aro hi ha un pavelló que comença a estar vell, cau a trossos, hem vist xapuses de ficar una tela davant de les peces que han caigut del pavelló perquè es dissimuli, però diguéssim. El pavelló de Platja d’Aro i és allà on hi ha el pàrquing on la gent que ens visita és el primer que veu. No podem tenir un pavelló de tercera regional si volem ser un poble de primera, la primera estatal o de primera, fins i tot europea, com a destinació turística. Això no ens ho podem permetre.

Pel que fa a S’Agaró, estem parlant d’equipaments municipals. Hi ha una zona d’equipaments per desenvolupar. No hi ha cap projecte ni cap projecte fet més enllà d’una proposta participativa, així com que els agrada molt fer, igual que projectes que han fet concurs d’idees, etcètera perquè quedin en calaixos. Nosaltres apostem per fer una piscina municipal a S’Agaró perquè creiem que aquesta zona d’equipaments és un equipament necessari més enllà de solucionar problemes d’inundacions de S’Agaró, que són recurrents i que són tan fàcils com fer una bona neteja d’embornals i manteniment d’aceres.

Pel que fa a Castell d’Aro, doncs, ens centrarem a fer que el nou auditori, que ja hauria d’estar fet, però malauradament a la inauguració crec que és pes Pasquetes, però no ho sabem ben bé encara, doncs tenia una bona projecció cultural i en la zona d’aquest auditori.

Igualment que mantenir els carrers més nets. I que quan es fa una activitat al centre de Castell d’Aro que acostuma a deixar el poble bastant brut, no és que l’actuació sigui setmanes després, sinó que sigui el dia següent, perquè és un nucli històric, un BCIN, un bé d’interès cultural que s’ha de mantenir el més net possible.

Llavors no sé si podria destacar alguns aspectes de la seva candidatura que el diferencien dels altres candidats que es presenten en aquestes eleccions.

L’aspecte principal és que nosaltres no depenem de cap partit polític que ens mani, que ens canviï les prioritats. Per tant, totes les persones que entrem a treballar pel municipi, absolutament totes, seguirem treballant pel municipi a partir que siguem elegits per governar. No tindrem que si presidents del Parlament, el presidents del Congrés dels Diputats, com poden tenir els altres partits polítics? Ara no ara no ens demaneu això perquè no ens interessa. O feu per això, a més d’allò. Perquè políticament interessa agafar aquell camí o l’altre. Nosaltres som independents, per tant, podem començar a treballar des del primer dia pel municipi i només pel municipi.

Ja ho ha anat avançant una miqueta parlant de les accions que creu que són prioritàries. Però no sé si podria destacar algun punt més del seu programa polític?

Bé, doncs seguiríem amb les idees de propostes culturals. Hi ha una associació de Culturejant que és molt potent i igual que les festes majors, se li ha d’anar més prioritat a la ciutadania. En temes de participació ciutadana es participen els ciutadans només en una que són 200.000 euros. Nosaltres el que proposem en aquest aspecte és que participin en tot el que seria el ventall d’inversions. Aviam, però hi ha partides del pressupost que ja estan predeterminades, com els salaris de les persones funcionàries, l’electricitat, etcètera. Això ja ocupa una part fixa, però en tot allò que són inversions potser sí que hauria de ser el poble qui decidís allà on s’ha d’invertir, però no en la xocolata del lloro, sinó en tota la parcel·la d’inversions. I per aquí tindríem un bon filó.

Llavors, finalment, si no aconsegueixen una majoria absoluta en aquestes eleccions estaríen disposats a pactar amb altres partits polítics?

Nosaltres treballem pel poble i només pel poble. Després la idea principals és un resultat que ens permeti governar en solitari, però això no sempre és possible. Ho hem vist a la passada legislatura. Per tant, totes aquelles persones que tinguin diguéssim la prioritat en el poble són possibles socis o possibles aliats per treballar amb nosaltres.

Però sempre i quan nosaltres ens plantegem un programa electoral el qual volem complir i per tant, tenim un acord amb la ciutadania i esdevenim un acord amb la ciutadania i no renunciarem ni un pas enrere del programa electoral. A partir d’aquí, tot allò altre és parlable.

Doncs moltes gràcies per visitar-nos als estudis de Ràdio Capital i esperem que tingui molta sort i encerts en aquestes pròximes eleccions municipals.

A vosaltres, ha sigut un plaer.

- Publicitat -