12.7 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Agbar suprimeix l’ús de productes fitosanitaris als espais verds de les depuradores de la Costa Brava

L'ús de fitosanitaris pot generar una alta toxicitat, tant per als animals com per a les persones. Com a alternativa, es faran servir altres mètodes més sostenibles.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La companyia Agbar, que actua com a gestora del cicle integral de l’aigua i serveis mediambientals, en coordinació amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava Girona, ha decidit eliminar l’ús de productes químics de caràcter fitosanitari en la gestió dels espais verds a les depuradores de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Castell – Platja d’Aro i Palamós.

L’ús de fitosanitaris (herbicides, insecticides i fungicides, entre d’altres) pot generar una alta toxicitat, tant per als animals com per a les persones, a més de ser una de les principals causes de la pèrdua d’insectes pol·linitzadors. Agbar ha decidit optar per gestionar els espais verds de les depuradores minimitzant al màxim l’impacte mediambiental, i preservant la biodiversitat. Per aquest motiu, ha eliminat l’ús de productes fitosanitaris en la gestió d’aquests espais verds.

Com a alternativa, es faran servir altres mètodes més sostenibles. Alguns d’aquests sistemes que s’implementaran són l’aplicació de productes ecològics no tòxics i tècniques alternatives per al desherbat de plantes adventícies, la gestió diferenciada en espais on es permeti la vegetació espontània, i també l’aplicació d’accions que afavoreixin la presència de fauna auxiliar i vegetació autòctona.

Aquestes instal·lacions esdevindran Espais Lliures de Fitosanitaris gràcies al contracte que el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona va adjudicar a Agbar per a encarregar-se dels serveis de sanejament en alta d’11 municipis de la Costa Brava.

Amb iniciatives com aquestes, Agbar reforça el seu lideratge en l’àmbit de la depuració a la Costa Brava i lidera el desenvolupament de solucions i tecnologies en el sector de l’aigua i el medi ambient amb solucions sostenibles. Cal destacar que més del 90 % de les instal·lacions que gestiona la companyia, ja es troben lliures de fitosanitaris i pesticides. La gestió sostenible dels espais segueix el full de ruta que marca l’Agenda 2030 per tal d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i lluitar contra l’emergència climàtica.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -