11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Agents rurals i caçadors un equilibri sempre difícil

La implantació del nou protocol de seguretat dels agents posa a prova les relacions entre els dos col·lectius

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

E passat cap de setmana va començat el període de la mitja veda de caça en el que s’han implementat notables canvis en el protocol d’actuació dels agents rurals que ara van armats, vesteixen armilla antibales i actuen seguint les noves mesures de prevenció que s’expliquen en aquest vídeo oficial editat pel cos d’agents rurals.

Tothom dins el sector interpreta que les mesures que contempla el nou protocol d’actuació dels agents rurals estan directament relacionades amb l’estat d’ànim imperant dins el cos arran del tràgic esdeveniment d’Aspa (Lleida) on el gener de 2017 un caçador sense llicència va matar dos agents.

Atenent al fet que els agents rurals no poden tenir cap mena de control sobre la forma com es concedeixen les llicències d’armes que són competència exclusiva de la Guàrdia Civil, la gravetat dels fets esmentats va provocar que des del cos s’urgís la necessitat urgent d’implementar noves mesures d’autoprotecció per tal d’evitar o com a mínim dificultar-ne la repetició. Aquestes mesures han arribat amb la reforma del nou protocol de seguretat que també ha originat algunes protestes entre els caçadors que en alguns casos considera les noves mesures injustes i desproporcionades.

A Ràdio Capital hem volgut apropar-nos a l’abast del tema en la comarca, i prenent com exemple la Bisbal, em pogut saber de fons coneixedores del sector que en la capital baix empordanesa hi conviuen dos colles de caçadors que apleguen entre les dues una setantena de llicències però a més hi podrien haver pel cap baix unes tres centes persones titulars de llicències de caça, moltes d’elles en possessió de més d’una arma.
Un d’aquests caçadors és en Xavier Grass, que pertany a la colla bisbalenca de la Marqueta i en el que es dona la circumstància de que te un germà que és agent rural, la qual cosa el fa especialment qualificat per opinar amb una certa equanimitat sobre el tema. És per això que en aquesta doble condició, de caçador i germà d’un agent rural, li hem volgut demanar l’opinió que li mereix aquest nou marc de relacions entre ambdós sectors i això és el que ens ha respost

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

És comú per a escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure i posa el focus en l'educació emocional
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -