12.4 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

Agents rurals i caçadors un equilibri sempre difícil

La implantació del nou protocol de seguretat dels agents posa a prova les relacions entre els dos col·lectius

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Troben una cria de dofí mort al cap de Begur

Una associació d'observació del fons marí ha trobat un dofí mort al cap de Begur

Hi ha un 10% menys de bars i restaurants que l’any passat per la pandèmia a les comarques de Girona

Des del sector creuen que es trigarà uns cinc anys a treballar al nivell del 2019
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

E passat cap de setmana va començat el període de la mitja veda de caça en el que s’han implementat notables canvis en el protocol d’actuació dels agents rurals que ara van armats, vesteixen armilla antibales i actuen seguint les noves mesures de prevenció que s’expliquen en aquest vídeo oficial editat pel cos d’agents rurals.

Tothom dins el sector interpreta que les mesures que contempla el nou protocol d’actuació dels agents rurals estan directament relacionades amb l’estat d’ànim imperant dins el cos arran del tràgic esdeveniment d’Aspa (Lleida) on el gener de 2017 un caçador sense llicència va matar dos agents.

Atenent al fet que els agents rurals no poden tenir cap mena de control sobre la forma com es concedeixen les llicències d’armes que són competència exclusiva de la Guàrdia Civil, la gravetat dels fets esmentats va provocar que des del cos s’urgís la necessitat urgent d’implementar noves mesures d’autoprotecció per tal d’evitar o com a mínim dificultar-ne la repetició. Aquestes mesures han arribat amb la reforma del nou protocol de seguretat que també ha originat algunes protestes entre els caçadors que en alguns casos considera les noves mesures injustes i desproporcionades.

A Ràdio Capital hem volgut apropar-nos a l’abast del tema en la comarca, i prenent com exemple la Bisbal, em pogut saber de fons coneixedores del sector que en la capital baix empordanesa hi conviuen dos colles de caçadors que apleguen entre les dues una setantena de llicències però a més hi podrien haver pel cap baix unes tres centes persones titulars de llicències de caça, moltes d’elles en possessió de més d’una arma.
Un d’aquests caçadors és en Xavier Grass, que pertany a la colla bisbalenca de la Marqueta i en el que es dona la circumstància de que te un germà que és agent rural, la qual cosa el fa especialment qualificat per opinar amb una certa equanimitat sobre el tema. És per això que en aquesta doble condició, de caçador i germà d’un agent rural, li hem volgut demanar l’opinió que li mereix aquest nou marc de relacions entre ambdós sectors i això és el que ens ha respost

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A Palafrugell, un habitatge es queda sense llum a causa d’un incendi de xemeneia

Ahir a Palafrugell, un incendi de xemeneia va deixar un habitatge sense llum. Concretament, va ser al carrer Ample,...

Altres notícies