25.4 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Un any després: així va ser la ‘flashmob’ que va estendre el pànic a Platja d’Aro

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fa un any, el soroll d’uns suposats trets va fer saltar el pànic a Platja d’Aro. Eren les 10 de la nit del 2 d’agost i un grup de turistes alemanys van organitzar una flashmob en què simulaven la persecució d’un famós al llarg del passeig de Platja d’Aro. El resultat: un gran col·lapse en una de les zones més turístiques de la Costa Brava. La gent va córrer en esbandida dels bars i restaurants, marxant sense pagar i abandonant els cotxes al mig dels carrers. Es van atendre diversos atacs d’ansietat, així com fractures i cops de persones que van caure o van ser trepitjades durant l’estampida.

Per això, la FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, va exercir d’acusació popular agrupant, a més dels establiments, alguns particulars que van quedar ferits. Van assegurar que en el sector de l’hostaleria els danys i perjudicis totals podien superar els 150.00 euros. Els clients s’aixecaven tirant les taules i alguns van fugir per diferents carrers, però la majoria van córrer a refugiar-se dins dels locals, alguns als labavos i altres fins i tot a la cuina o al jardí interior. Això denunciava el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas:

El cas, però, es tancava sense satisfer la patronal i els afectats perquè el jutge va decidir arxivar el cas. Considerava que l’incident no reuneix els elements típics per considerar que les monitores del grup de turistes van incórrer en aquest tipus de delicte. No era la seva intenció, segons el jutge, crear cap situació de perill i en tot cas, van ser els vianants, que van malinterpretar la situació.

Ara, als afectats només els queda la via civil per demanar ser indemnitzats. La patronal ja prepara les demandes civils de deu establiments de Platja d’Aro contra l’organitzadora de la ‘flashmob’ i la seva asseguradora pels danys i perjudicis. L’Ajuntament de Platja d’Aro, per la seva banda, ha modificat l’Ordenança de Convivència per evitar nous incidents. Entre altres mesures, preveu imposar multes de fins a 750 euros a les persones qui facin una ‘flashmob’ al carrer i no hagin demanat permís a l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Nova jornada de donació de sang a Begur

El pròxim dimarts 5 d’octubre, de 17 a 21 hores, el Casal de la Gent Gran acollirà la campanya de donació de sang a Begur
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -