9.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Albons duplica l’índex de recollida selectiva el primer mes d’implantació del sistema Porta a Porta

El municipi ja es troba al capdavant dels municipis de Catalunya que més reciclen, amb un índex del 85%. 

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Abans de la implantació del Porta a Porta Albons reciclava de mitja un 41%. El 5 d’octubre el municipi va iniciar el canvi de model de recollida per millorar substancialment els índex de recollida i la imatge del poble amb deixalles al voltant dels contenidors. Durant el mes d’octubre, varen conviure els dos models i a partir del mes de novembre ja no hi havia els contenidors de carrer i la recollida s’ha fet d’acord amb el sistema Porta a Porta, amb una recollida i un seguiment individualitzat. Aquest canvi de model ha suposat que l’índex de reciclatge s’hagi duplicat.

Passat el primer mes de la implantació del nou model el canvi ha estat espectacular, ja que s’ha passat d’un 41% de mitja d’índex de reciclatge al 85%.

Si el novembre de l’any passat es van portar 16.540 kg a l’abocador, amb el sistema porta a porta d’enguany i durant el mateix més s’han portat només 1.735 kg, és a dir, que s’ha reduït fins el 15 % el que no s’ha reciclat. Bona part d’aquesta fracció és tèxtil sanitari com bolquers, compreses i sorra de gat.

La fracció que es recull més vegades a la setmana és la fracció orgànica per evitar males olors. Es recullen una mitjana de 180 bosses diàries, mentre que la fracció que més treuen les llars és la d’envasos, amb una mitjana de 200 galledes cada vegada que es recull.

El rebuig, que és la fracció que abans del Porta a Porta era la majoritària, actualment es recull cada quinze dies, i és la que menys han utilitzat els ciutadans d’Albons, amb una mitjana de 112 galledes.

Des del Consell Comarcal, que és qui gestiona el servei, també se’n fa el seguiment i acompanyament exhaustiu, de manera que no només és important que tothom participi, sinó que es faci bé.

Per ajudar als ciutadans a conèixer com es seleccionen els residus que generen diàriament es fa un recull de les incidències i es truca a cada casa per resoldre els dubtes i així anar millorant la qualitat del material recollit.

Per al conseller comarcal del Medi Ambient, Marc Calvet: “sabem per experiència que la implantació del Porta a Porta és sinònim de capgirar les xifres del reciclatge cap a bé, estem molt contents que Albons s’hagi sumat a la iniciativa. Des del Consell Comarcal seguirem treballant per engrescar més municipis, fent augmentar l’índex de reciclatge al Baix Empordà per aconseguir una comarca més sostenible. “

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies