16.8 C
Pals
Dimarts, 22 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Emès un avís de perill per neu al Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Cap de setmana fred amb un dissabte amb estat de cel entre mig i força ennuvolat. La temperatura avui no arribarà als 10 ºC de màxima i la mínima serà entre 0ºC i -1ºC a l’interior del Baix Empordà.

A partir d’aquesta nit i durant la propera matinada són possibles ruixats de caràcter feble i dispers que localment es poden produir en forma de neu o aiguaneu. La cota de neu es situarà al voltant dels 300-200 m tot i que esporàdicament es podrien veure alguns flocs anecdòtics a cota zero.

smp neu 02-01-2021
Comarques en situació d’avis de perill per neu pel dia 02-01-2021. Font: Servei Meteorològic de Catalunya. Emès el 01-01-2021 a la tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill al Baix Empordà per neu. En general no s’espera que la neu agafi i de fer-no no acumularia gruix, més enllà d’alguna enfarinada més probable en zones elevades com el massís de les Gavarres. Aquest avís es manté vigent fins a primera hora del matí de diumenge.

Per altra banda el vent de component nord guanyarà una mica d’intensitat aquesta matinada amb cops màxims que poden superar els 40 km/h a l’extrem nord de la comarca. També s’ha emès un avís per alteració marítima onades de més de 2.5 m d’altura.

Demà continuarem amb un ambient gèlid i temperatura màxima que li costarà arribar als 10 ºC. Al matí amb més nuvolositat i encara algun plugim o ruixat dispers de caràcter feble, localment en forma de neu o aiguaneu, i resta de jornada amb cel variable o mig ennuvolat.

ACTUALITZACIÓ 13h: Protecció Civil activa en fase de prealerta el pla NEUCAT a partir d’aquesta nit i fins demà a les 6h davant el pronòstic de nevades durant la propera matinada al nord-est de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Paul Di’Anno, l’exvocalista dels Iron Maiden, als 66 anys

Paul Di’Anno ha mort als 66 anys després d’uns anys on arrossegava problemes de salut, que el van deixar en cadira de rodes. El músic va ser vocalista de Iron Maiden en els dos primers discs. Posteriorment va actuar amb Battlezone i Killers, i també va realitzar nombrosos llançaments en solitari o col·laborant amb altres
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -