16.1 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Emès un avís de perill per neu al Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Cap de setmana fred amb un dissabte amb estat de cel entre mig i força ennuvolat. La temperatura avui no arribarà als 10 ºC de màxima i la mínima serà entre 0ºC i -1ºC a l’interior del Baix Empordà.

A partir d’aquesta nit i durant la propera matinada són possibles ruixats de caràcter feble i dispers que localment es poden produir en forma de neu o aiguaneu. La cota de neu es situarà al voltant dels 300-200 m tot i que esporàdicament es podrien veure alguns flocs anecdòtics a cota zero.

smp neu 02-01-2021
Comarques en situació d’avis de perill per neu pel dia 02-01-2021. Font: Servei Meteorològic de Catalunya. Emès el 01-01-2021 a la tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill al Baix Empordà per neu. En general no s’espera que la neu agafi i de fer-no no acumularia gruix, més enllà d’alguna enfarinada més probable en zones elevades com el massís de les Gavarres. Aquest avís es manté vigent fins a primera hora del matí de diumenge.

Per altra banda el vent de component nord guanyarà una mica d’intensitat aquesta matinada amb cops màxims que poden superar els 40 km/h a l’extrem nord de la comarca. També s’ha emès un avís per alteració marítima onades de més de 2.5 m d’altura.

Demà continuarem amb un ambient gèlid i temperatura màxima que li costarà arribar als 10 ºC. Al matí amb més nuvolositat i encara algun plugim o ruixat dispers de caràcter feble, localment en forma de neu o aiguaneu, i resta de jornada amb cel variable o mig ennuvolat.

ACTUALITZACIÓ 13h: Protecció Civil activa en fase de prealerta el pla NEUCAT a partir d’aquesta nit i fins demà a les 6h davant el pronòstic de nevades durant la propera matinada al nord-est de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -