14.1 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

Detenen a Albons un home que explotava treballadors immigrants sense contracte per recollir llentiscle

Els pagava un euro l'hora per jornades de 10 hores

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Nacional ha detingut en una zona propera a Albons un home que es dedicava a contractar immigrants, la majoria en situació irregular, per recollir llentiscle en jornades de 10 hores i unes remuneracions d’entre 10 i 20 euros. Cap dels treballadors explotats estava donat l’alta a la seguretat social. L’arrestat s’aprofitava de la situació d’especial vulnerabilitat dels treballadors. La investigació va començar arran d’un accident de trànsit que va patir un dels treballadors, que va patir lesions i que va haver de ser traslladat a l’hospital. La víctima no estava donada d’alta i l’investigat se n’havia desatès totalment.

La policia va descobrir després que l’ara detingut amenaçava els treballadors que mostren intenció de denunciar-lo a la policia i els arribava a dir que els denunciaria a ells per estar en situació irregular al país.

Després d’una amplia investigació, acompanyada de vigilàncies i seguiments per localitzar els llocs de feina, els agents van localitzar l’investigat, amb sis treballadors, quatre d’ells en situació irregular, en una muntanya a tocar l’Albons, on estaven recollint llentiscle.

El detingut s’encarregava de recollir amb la seva furgoneta els treballadors al matí i els portava al punt on es recollir aquesta planta silvestre, destinada a usos ornamentals, a la indústria farmacèutica i altres processos industrials.

Un cop acabava la jornada, que durava unes deu hores, tornaven amb la furgoneta. L’arrestat els pagava en funció del que havien recollit aquell dia. Cap d’ells va declarar haver rebut més de 20 euros. La policia va detenir el responsable per un delicte contra els drets dels treballadors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -