13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

L’alcalde de Palamós reconeix que anava de copilot al cotxe policial multat que conduïa un regidor

La foto despixelada que ha facilitat el Servei Català de Trànsit, arran del procés judicial, mostra que el conductor del vehicle en el moment de la multa era el regidor de seguretat, Alfons Bartolomé

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’afer de la multa de trànsit segueix a Palamós. L’alcalde del municipi, Lluís Puig, ha admès que el conductor del vehicle multat ara fa dos anys era el regidor de seguretat i mobilitat, Alfons Bartolomé, i que el copilot era el mateix batlle. L’alcalde ha desvetllat la informació després de tenir accés a la imatge despixelada del cotxe multat que ha facilitat el Servei Català de Trànsit arran del procés judicial.

Lluís Puig en roda de premsa ha explicat que tot i que la fotografia era borrosa, tan bon punt ha identificat el conductor del vehicle, ha demanat al regidor que assumís la “responsabilitat” i “restituís el valor de la sanció de trànsit a l’Ajuntament” amb tots els interessos per la demora. El regidor, així, assumirà el cost de la multa i els retards. A més, Alfons Bartolomé lamenta el “greuge que ha suposat per l’ajuntament i la Policia Local de Palamós”.

“Jo sempre he tingut molt clar que no n’era el conductor”, recorda Lluís Puig, però el batlle admet que anava de copilot. Tot i això, i tal com va fer en el ple del passat dimarts, l’alcalde explica que “no recordava” si aquell dia havia pujat en el vehicle multat i, per tant, no podia dir si anava de copilot en el moment de la multa. “He mirat l’agenda i en aquell dia i moment concret no hi consta cap desplaçament o moviment amb aquest cotxe en concret”, admet el batlle. Tot i això, Lluís Puig vol deixar clar que l’ús del cotxe en aquell moment havia de ser per algun aspecte relacionat amb l’àrea de seguretat i mobilitat.

La multa de trànsit

La multa es va posar a un cotxe sense logotipar de la Policia Local el 21 de setembre de 2021, fa poc més de dos anys. La sanció pel conductor era de 300 € i la pèrdua de dos punts del carnet de conduir. Tot i la investigació municipal, no va ser possible identificar el conductor i això va provocar que la multa, que es podria haver resolt amb 150 € si es pagava a temps, s’elevés als 900 €.

Però el procés no va acabar aquí, perquè també es va expedientar a un delegat sindical de la Policia Local de Palamós per haver fet unes declaracions públiques en relació amb el cas, aspecte que li va suposar una sanció de 6 mesos de sou i feina. L’agent sancionat, però, va portar el cas als tribunals i va ser llavors quan es va tramitar una ordre judicial que ha permès obtenir la fotografia del radar sense pixelar.

I tot i que diversos grups de l’oposició van demanar en el ple d’aquest dimarts la dimissió de l’alcalde, Lluís Puig apunta que l’afer ha de continuar el seu camí en el jutjat del contenciós administratiu de Girona i que no presentarà la seva dimissió. De moment, el batlle ha convocat una Junta de Portaveus pel dilluns que ve per informar a la resta de grups municipals i veure com han de posar a disposició la imatge als grups de l’oposició.

La portaveu del grup Som-hi per Palamós, Teresa Ferrés, ha demanat en una entrevista a l’emissora Ràdio Palamós la dimissió de l’alcalde del municipi. A més, l’ha acusat d’haver mentit durant dos anys i considera que ha causat perjudicis personals i reputacionals al consistori palamosí. Així, la regidora ha demanat la convocatòria d’una Junta de Portaveus avui mateix. La regidora de Vox, Cristina Ruz, s’ha reafrimat en el que va dir el ple del dissabte i ha tornat a demanar la dimissió del batlle.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -