18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Alfons Bartolomé: “estem preparant l’aprovació dels Voluntaris per la Protecció Civil de Palamós pel febrer”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Hem parlat amb , regidor de Seguretat Ciutadana de Palamós, perquè ens expliqui com avança la creació de l’Associació de Voluntaris per la Protecció Civil de Palamós, que no està aprovada  i sobre el paper de la policia durant l’estat d’alarma.

El regidor ha afirmat que l’associació encara en fase d’aprovació pel ple de Palamós, possiblement es ratifiqui al febrer d’enguany i pugui ser efectiva a partir de llavors. Afegeix que la data ideal pel primer servei de l’entitat seria el 14 de febrer, coincidint amb les eleccions catalanes, tot i que considera un espai de temps molt limitat per tots els tràmits burocràtics pels quals encara s’ha de passar.

Aquest servei de protecció es fa conjuntament amb la Creu Roja, que en dona suport. Bartolomé explica que aquesta entitat prepara els voluntaris i els examina per omplir les 12 places que permet la Generalitat a l’Associació de Voluntaris per la Protecció Civil. Les funcions d’aquests treballadors voluntaris són de suport a grups d’emergència com per exemple la Policia Local, els Bombers o els Mossos.

Sobre el rol policial en aquest estat d’alarma a Palamós, el regidor ha explicat que no varia el nombre d’intervencions policials al municipi, sobretot a les nits, que és quan els ciutadans incompleixen el confinament nocturn i són sancionats. Ha afegit que l’actuació policial consisteix en una identificació dels que incompleixin amb les normes de seguretat, i en cas que no hi hagi justificació, es fa una acta. Quant a les actes emeses amb relació a la normativa sanitària, des de l’1 de novembre al 10 de gener hi ha hagut 96 denúncies a vianants i conductors de vehicles, per no dur la mascareta corresponent, no respectar els horaris del toc de queda o el confinament municipal, i sancions a 5 establiments, 3 per incompliment horari i 2 per excés d’aforament.

Respecte a les conseqüències de les multes (la Generalitat només ha cobrat el 5% del total), Bartolomé incideix en què és la Generalitat qui s’encarrega de gestionar els tràmits de les sancions econòmiques i que no té clar si es distribuiran els diners a Palamós.

Sobre la recent detenció per incendis provocats a vehicles de Palamós i altres municipis propers, el regidor de Seguretat Ciutadana considera que no hi ha cap grup organitzat i l’autor del crim va actuar sol.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -