9.2 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

Algunes varietats de vinya de Calonge podrien ser úniques

Localment es coneixen com a Negra del Caïm, Cua d’Ovella, Abeller, Mollí, Jaqué o Txumoll són úniques

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Hi ha un 10% menys de bars i restaurants que l’any passat per la pandèmia a les comarques de Girona

Des del sector creuen que es trigarà uns cinc anys a treballar al nivell del 2019

Troben una cria de dofí mort al cap de Begur

Una associació d'observació del fons marí ha trobat un dofí mort al cap de Begur
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Diverses varietats de raïm de Calonge podrien ser úniques o singulars, i és per això que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la UdG, han iniciat un estudi genètic amb la col·laboració de la Fundació Remença XXI, que comprovarà les dades de l’estudi de la Universitat de la Rioja va detectar més d’una vintena de mostres, algunes probablement d’abans de la fil·loxera, que no es corresponien aparentment a cap altra varietat de raïm, o que presentaven variants que feien dubtar sobre la seva correspondència amb varietats de raïm ja classificades.

Amb aquest anàlisi d’ADN, poder definir el seu perfil genètic i contrastar-lo amb les 1.700 mostres de què disposa la base de dades de la Universitat de la Rioja. A nivell local aquestes varietats es coneixen com a Negra del Caïm, Cua d’Ovella, Abeller, Mollí, Jaqué o Txumoll són úniques. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha dit que estan molt satisfets de fer aquest estudi, que “sens dubte serà d’avast mundial”, i ha explicat més concretament en què consisteix:

El primer informe de la Universitat de la Rioja va ser realitzat per Pedro José Balda Manzanos i per Fernando Martínez de Toda, Doctor en Enologia i Catedràtic de Viticultura de la Universitat de la Rioja. El va fer visitant diferents vinyes acompanyats pels seus respectius propietaris i es va realitzar una inspecció visual dels diferents ceps seleccionats. A més, es va prendre nota dels principals caràcters ampelográfics d’interès que podien ajudar a la identificació d’aquestes varietats, com ara la forma del si peciolar, la presència o absència de pilositat en el revés de la fulla i el color de la baia, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Lourdes Fuentes:” Amb la nova normativa del POUM hem reduït les hectàrees de sòl urbanitzable”

Santa Cristina d’Aro és el primer municipi de la Costa Brava en adaptar la seva planificació urbanística al nou...

Altres notícies