14.3 C
Pals
Dimarts, 20 abril 2021
- Publicitat -

El Ple Municipal de Palafrugell dona suport al sector del suro

ERC, PdCAT, PSC i L’Entesa aproven per unanimitat una moció a favor de promoure el sector surer després de la dissolució de l’Institut Català del Suro i la creació de la Fundació per a la Promoció del Sector Surer

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Ple Municipal de Palafrugell aprova per unanimitat una moció a favor de promoure el sector del suro arran de la dissolució de l’Institut Català del Suro i la creació de la Fundació per a la Promoció del Sector Surer. L’equip de govern va presentar la proposta i tots els grups polítics assistents (ERC, PdCAT, PSC i L’Entesa) van votar a favor de donar més suport al sector surer.

La moció contempla demanar a la Generalitat que continuï amb el finançament que destina any rere any, a la vegada que s’insta al govern català que reconegui els valors del sector surer i el seu impacte a nivell ambiental, social, cultural i històric. Recorden que tenen una vinculació directa amb la indústria vitivinícola catalana.

Una de les altres demandes que es fa és que es doni suport a la competitivitat de les empreses sureres a través d’ajudes que els facilitin la promoció i la innovació del sector, a banda de reconèixer i compensar els serveis ambientals que es duen a terme de gestió dels boscos d’alzina surera.

Amb aquest acord, el consistori estableix un compromís amb l’Ajuntament de Cassà i altres entitats com la Universitat de Girona, a més d’adherir-se com a patrons a la Fundació per a la Promoció del Sector Surer. Aquesta fundació està formada per l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), el Consorci Forestal de Catalunya (CFC) i Guillem Genover, tot amb la voluntat de defensar i promoure aquest sector arreu del territori i a l’exterior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tornen les fires de llibres i roses per Sant Jordi al Baix Empordà

Aquest any els municipis del Baix Empordà podran tornar a celebrar Sant Jordi amb fires de llibres i roses, parades i activitats culturals. Fem un recull de les activitats que podrem trobar a Pals, Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i l'Estartit, Calonge i Sant Antoni, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Palamós. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -