- Publicitat -

El debat electoral Begur 2019 ha servit per donar el tret d’inici a la campanya electoral al Baix Empordà. A Ràdio Capital hem organitzat 10 debats electorals amb els vuit municipis més grans en l’àmbit econòmic i de població i també un debat a Pals i un a Begur. El debat d’aquest últim municipi ha sigut el primer que s’ha emès per antena. Un dels temes més esperats ha estat la problemàtica urbanística, tot i que durant el debat, ha passat una mica desapercebut.

Amb la presència dels sis principals candidats per Begur, Ràdio Capital ha emès el debat electoral Begur 2019 des de l’Hotel Mas de Torrent. Allà hi han participat Joan Loureiro, candidat de JuntsxBegur-Esclanyà Republicana de Catalunya – Acord Municipal, Maite Selva, cap de llista de Sempre per Begur i Esclanyà – Junts per Catalunya, Jordi Carreras representant +Begur i Esclanyà – UPMcat, Eugeni Pibernat de Tots x Begur-Esclanyà – Tots Empordà, Francesc Pilsà del Partit dels Socialistes Catalans i finalment Sergio Garcia alcaldable de Ciutadans, Partido de la Ciudadania.

El debat ha començat amb una pregunta única per a tots els candidats a l’alcaldia de Begur. Quina ha estat la part positiva, i quina la negativa, d’aquesta última legislatura que va començar l’any 2015. La gran majoria ha destacat la possibilitat de poder formar un govern amb fins a tres formacions polítiques diferents. A partir d’aquí ha començat el debat electoral Begur 2019 a Ràdio Capital de l’Empordà. El punt de debat més esperat era les problemàtiques urbanístiques a Begur durant aquest últim any. Joan Loureiro, com també Eugeni Pibernat, han defensat el mandat que acaben de tancar. Un d’ells com a alcalde i l’altre com a regidor de promoció econòmica. Loureiro ha explicat un dels antics casos a la Platja de Sa Tuna.

Mentre que Pibernat ha destacat que les problemàtiques urbanístiques han agafat per sorpresa a tothom, inclòs als ecologistes.

Amb la primera hora del debat, s’ha començat a diversificar la conversa deixant de banda l’urbanisme i parlant de les diferents polítiques de cara al jovent a Begur. Jordi Carreras ha destacat la manca de jovent perquè tothom marxa, però només torna quan són grans perquè no hi ha capacitat de donar feina des de l’Ajuntament.

Sergio Garcia en canvi ha dit que potenciar les empreses tecnològiques és una manera d’apropar gent al municipi que treballi remotament.

Però el socialista Francesc Pilsà no ha volgut desaprofitar la oportunitat per explicar la proposta de l’habitatge social que van fer quan estaven al govern i la manca d’institut.

Un dels principals motius per la falta de la franja d’edat jove a Begur. Un moment que ha acabat amb un debat entre Jordi Carreras, Maite Selva i amb la intervenció de Loureiro.

Aquests joves però també necessiten poder pagar l’habitatge sostenible tot i que hi ha espais a Begur que no s’han acabat destinant mai a la seva funció principal com ha destacat l’alcaldable de Junts per Begur-Esclanyà -ERC.

Amb una pregunta del moderador, Miquel Curanta, ha començat el debat electoral Begur 2019 sobre el model de turisme de Begur. Pilsà ha aprofitat per fer autocrítica i defensar un nou impuls tot i tenir les platges abandonades, com ha comentat.

Jordi Carreras, de +Begur i Esclanyà, ha explicat que aposten per un turisme de proximitat i que cal tenir cura de la neteja de l’entorn. Tot i això ha defensat que el turisme d’hivern pot arribar a ser més important que el d’estiu.

Pibernat ha volgut tancar el bloc del turisme explicant que des de l’Ajuntament s’ha fet una campanya de promoció selectiva.

Durant aquesta última legislatura, Begur ha comptat amb els primers pressupostos participatius del municipi. Maite Selva de Junts per Catalunya, ha destacat que és una bona iniciativa però que és complicat fer-ho depenent dels temes. Tot i que ha destacat que no és impossible.

Francesc Pilsà, del Partit dels Socialistes, també ha volgut explicar que hi ha fins a dues maneres diferents de fer particips els ciutadans del municipi.

Abans de donar pas al minut de glòria, Miquel Curanta ha aprofitat per parlar dels diferents pactes post electorals. Entre ells, Maite Selva ha volgut deixar palès que no esperen que després de les eleccions es facin jocs de màgia i que la tercera candidatura acabi tenint l’alcaldia, com després de les eleccions del maig del 2015.

Escolta aquí el minut final per a demanar el vot de cada candidat al debat electoral Begur 2019.

Segueix tota la cobertura de les eleccions municipals 2019 a Ràdio Capital de
l’Empordà.

- Publicitat -