17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Un alumne del Baix Empordà, la millor nota de selectivitat a Catalunya

Eloi Sabater estudia a l'Institut de la Bisbal i comparteix amb sis alumnes més la nota més alta de la selectivitat, un 9,90

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En total, 31.531 estudiants a Catalunya han superat les proves d’accés a la universitat. El 96,77% de l’alumnat que va realitzar els exàmens entre el 8 i l’11 de juny. Però entre aquestes xifres en destaquen set. Tots set han aconseguit la nota més alta de selectivitat a Catalunya, un 9,90. Un d’aquests alumnes és Eloi Sabater, de La Pera i estudiant a l’Institut de la Bisbal d’Empordà.

Aquests 7 alumnes representen les quatres demarcacions de Catalunya (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona). De fet, Eloi Sabater és l’únic alumne de les comarques de Girona amb un 9,90 a la fase general de la selectivitat. Els altres són tres noies i un noi de Barcelona; una noia de la demarcació de Lleida i una última noia de les comarques de Tarragona.

Mentre que la nota més alta de la fase general ha estat un 9,90, la mitjana a les PAU ha estat de 6,848 (6,616 el 2020). Enguany també ha incrementat la mitjana de l’expedient de batxillerat que si l’any passat era de 7,53; durant 2021 la mitjana és de 7,66.

La Selectivitat reviu la COVID-19

En un segon any marcat pel context derivat de la COVID-19, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha destacat que “els resultats PAU de la convocatòria ordinària avalen una vegada més la fortalesa del sistema com a mecanisme per regular l’accés i l’admissió a la universitat, i mostren l’adequació i encaix entre el batxillerat i els exàmens proposats.”

Ribas ha subratllat igualment “l’eficiència de les mesures organitzatives, que junt amb la flexibilitat de les mesures acadèmiques aplicades en els exàmens han permès, un any més, superar amb èxit una situació molt complexa per a tothom per culpa de la pandèmia” de la COVID-19. En aquest sentit, el secretari general del CIC ha volgut agrair “l’actitud responsable de tot l’estudiantat que amb la seva conscienciació i col·laboració ha ajudat a garantir l’èxit en el desenvolupament sense incidències de les proves.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -