20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

Els alumnes tornen a les escoles del Baix Empordà sense mascareta

La mascareta també desapareixerà de la gran majoria d'espais interiors

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els alumnes de les escoles i instituts del Baix Empordà ja han tornat de les vacances de Setmana Santa. Però aquesta tornada ha estat diferent, ja que el Govern de la Generalitat ha eliminat l’obligatorietat de cobrir-se el nas i la boca amb les mascaretes en espais interiors dels centres de primària i secundària. Ja feia uns dies que els alumnes podien jugar a l’exterior sense mascareta, però encara era obligatori portar-la en els espais interiors.

A l’escola Empordanet de la Bisbal d’Empordà, molts alumnes han tornat a l’escola sense mascareta amb il·lusió. Ho explica la directora del mateix centre, Anabel Brazález, que després de tant de temps s’han pogut veure altre cop la cara amb tots els alumnes.

A Torroella de Montgrí també han rebut molt bé la retirada de les mascaretes als centres escolars i de secundària. Tot i això, hi ha hagut nens que no s’han tret la mascareta, per por o perquè els pares els han alertat que no ho facin. Ho explicava Montse Xifra, directora de l’escola Guillem de Montgrí.

A Sant Feliu de Guíxols els centres també han rebut de molt bona gana la retirada de les mascaretes. Des de la direcció del col·legi de l’Estació, la Isabel Ventura, explica que molts nens han anat a classe sense mascareta. Tot i això, n’hi ha hagut d’altres que han preferit deixar-se-la durant la jornada lectiva.

No només són els alumnes que tenen ganes de retirar les mascaretes. Des d’avui mateix els professors que vulguin ja poden treure’s les mascaretes. I és que ja fa més d’un any que es fan classes amb mascareta i amb unes normatives i protocols bastant abstractes.

Per això, la Isabel Ventura explica que la retirada de les mascaretes a les aules era una mesura molt esperada des de tot el sector educatiu. Això es deu al fet que des de les aules i les escoles s’ha gestionat gran part de la pandèmia entre els més petits.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -