15.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

La ceramista Eva López Miguel presenta l’exposició “Sense distància” al Terracotta Museu

Per aquesta sèrie ha modelat al torn un seguit peces seriades amb la mateixa forma, dimensions i característiques, però després les ha modificat, fent que evolucionin fins a esdevenir úniques.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Sota el títol “Sense distància” la ceramista Eva López Miguel presenta, al Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal, un conjunt d’obres de recent creació que, com s’insinua en el seu títol, neixen durant aquests dos últims anys de pandèmia i distanciament social. Es tracta d’una mostra que forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria a l’espai “La Peixera”, i que s’inaugurarà el divendres 22 d’abril a les 19:30h.

Un dels eixos d’interès que es pot veure en el treball artístic de l’Eva López Miguel és la seriació, una pràctica habitual al taller que ella intenta transformar en una fórmula més creativa, sempre amb el torn com a eina principal. Per aquesta sèrie ha modelat al torn un seguit peces seriades amb la mateixa forma, dimensions i característiques, però després les ha modificat, fent que evolucionin fins a esdevenir úniques. En la mostra veiem com les peces s’uneixen i troben noves formes sorgides de la suma de les parts sense respectar distàncies de seguretat.

L’artista és nascuda a Barcelona, i actualment es troba establerta a Esplugues de Llobregat, ciutat de tradició ceramista. El 1980 va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola Massana, en l’especialitat de ceràmica. També es va formar a l’Escola d’Arts Aplicades de Barcelona-Llotja el 1985. Finalment, el 1998 es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Escultura. El 2018 va rebre el Diploma de Mestra Artesana de la Generalitat de Catalunya.

Ha combinat la seva carrera artística i professional en el camp de la ceràmica amb la docència, vessant on cal destacar que ha estat professora a l’Escola Massana i a l’Escola d’Art del Treball de  Barcelona, a més d’haver estat copropietària de l’escola Passatge 29.

Durant la seva trajectòria ha dut a terme projectes internacionals com el mural ceràmic per a l’estació central del metro d’Estocolm –un treball que va realitzar juntament amb l’artista suec Jörgen Fogelquist–, passant per murals per a residències particulars o per a empreses com les Caves Mont Marçal o l’aparador pel Centre d’Artesania de Catalunya.

En el seu taller s’ha dedicat principalment a la fabricació de ceràmica utilitària elaborada artesanalment i a la ceràmica artística. La seva obra s’ha pogut contemplar tant en exposicions individuals com en mostres col·lectives, a més d’haver participat en biennals internacionals de ceràmica com les del Vendrell i Esplugues.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -