10.1 C
Pals
Dimecres, 27 maig 2020

L’AMPA de l’escola Quermany de Pals demana que no es retiri un mòdul

L'Associació de Mares i Pares dels Alumnes de l'escola de Pals ha demanat al Departament d'Ensenyament que no retiri un mòdul dels que tenen a l'escola per no empitjorar la qualitat de l'ensenyament

El més llegit

Què es pot fer a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus al Baix Empordà?

Repassem quines activitats estan permeses i quines no al Baix Empordà quan passem a la fase 2

El Baix Empordà registra 58 positius de COVID-19 en la darrera setmana

Son 6 casos més de COVID-19 que en la setmana de l'11 al 17 de maig, i el municipi que ha tingut més casos en els darrers set dies ha estat Sant Feliu de Guíxols (19)

[VÍDEO] S’observen Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc

El grup de mamífers està descansant al costat d'un veler que navegava per les aigües de la costa de Llafranc i s'ha trobat amb aquest espectacle marítim

El Baix Empordà passaria a la fase 2, segons la petició del Govern

La Generalitat de Catalunya ha demanat al govern espanyol que permeti que la Regió Sanitària de Girona passi a la fase 2 del desconfinament dilluns vinent

L’Associació de Mares i Pares dels Alumnes de l’Escola Quermany ha enviat una carta al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Demanen que no es retiri el mòdul de l’escola perquè actualment s’estan fent servir. Si s’acabés retirant, des de l’AMPA denuncien que el grup desdoblat deixaria d’existir i baixaria la qualitat de les classes.

Actualment l’escola Quermany té cursos d’infantil i primària. El problema és que alguns alumnes de 5è fan classes en aquests mòduls prefabricats. Com ha informat l’AMPA les assignatures són matemàtiques, anglès, la llengua del cicle inicial o religió. Aquest desdoblament, segons s’ha informat a Ràdio Capital de l’Empordà, és per poder tenir un ensenyament de qualitat.

Ara però amb la retirada del mòdul per part de la Generalitat, no hi haurà lloc on fer aquestes classes. Així ho ha dit Francesc Yruela, President de l’AMPA Escola Quermany en declaracions a aquesta emissora.

Els mòduls prefabricats de 120 m2 serveixen d’espai per a dues aules. Una de les seves demandes és que el departament d’Ensenyament reconsideri la decisió de la retirada del mòdul, fins que no es produeixi la disminució real de grups, prevista pel curs 2021/22 d’una escola amb les inversions públiques d’enllumenat.

Si no és el cas, com assegura Yruela a Ràdio Capital, estan disposats a emprendre accions més contundents. Com arribar a tallar la carretera si és necessari, perquè malgrat la seva petició al departament, i els contactes entre l’escola i la conselleria, temen que les eleccions municipals i l’arribada de l’estiu acabi portant a la retirada definitiva dels mòduls sense haver pogut lluitar abans.

Per poder-ho evitar estan mobilitzant els pares de l’escola per firmar cartes dirigides al departament. En elles, estipulen que s’han fet inversions per part de l’AMPA, però també d’Ensenyament i de l’Ajuntament per adaptar nous espais i convertir-los en aules. Un d’ells és la biblioteca que ara també és la sala d’informàtica.

Des del Departament d’Ensenyament però defensen que estan portant a terme un pla. L’objectiu és retirar tots els mòduls estructurals de les escoles de Catalunya en els pròxims set anys.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Restaurant Les Corones

Restaurant Les Corones A l'Avinguda de Grècia, 50 de l'Estartit. Informació i Reserves a lescorones.cat o al 972 75 00 99. Especialistes en...

Botiga El Mercader del Mar

PALAMÓS - BEGUR - SANT FELIU DE GUÍXOLS - CADAQUÉS Telèfon 932 96 82 94 [email protected] - www.elmercaderdelmar.com

Livetour Segway

Pals, Camí del Vernegar s/n , 41.9853, 3.1783 Telèfon +34 696447761 [email protected] - www.livetour.es

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal s’ajorna als dies 4, 5 i 6 de setembre

LLuny de poder celebrar la 25a edició de la Fira de Circ al carrer de la Bisbal d’Empordà amb la programació, les dates i el format desitjat, l’organització ha optat per adaptar-se a la situació actual i oferir un festival de mínims.

Celler Mas Geli

Pals, Girona, 17256 Telèfon   629694428 [email protected] - www.masgelipals.com

Altres notícies