10.7 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

L’AMPA de l’escola Quermany de Pals demana que no es retiri un mòdul

L'Associació de Mares i Pares dels Alumnes de l'escola de Pals ha demanat al Departament d'Ensenyament que no retiri un mòdul dels que tenen a l'escola per no empitjorar la qualitat de l'ensenyament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació de Mares i Pares dels Alumnes de l’Escola Quermany ha enviat una carta al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Demanen que no es retiri el mòdul de l’escola perquè actualment s’estan fent servir. Si s’acabés retirant, des de l’AMPA denuncien que el grup desdoblat deixaria d’existir i baixaria la qualitat de les classes.

Actualment l’escola Quermany té cursos d’infantil i primària. El problema és que alguns alumnes de 5è fan classes en aquests mòduls prefabricats. Com ha informat l’AMPA les assignatures són matemàtiques, anglès, la llengua del cicle inicial o religió. Aquest desdoblament, segons s’ha informat a Ràdio Capital de l’Empordà, és per poder tenir un ensenyament de qualitat.

Ara però amb la retirada del mòdul per part de la Generalitat, no hi haurà lloc on fer aquestes classes. Així ho ha dit Francesc Yruela, President de l’AMPA Escola Quermany en declaracions a aquesta emissora.

Els mòduls prefabricats de 120 m2 serveixen d’espai per a dues aules. Una de les seves demandes és que el departament d’Ensenyament reconsideri la decisió de la retirada del mòdul, fins que no es produeixi la disminució real de grups, prevista pel curs 2021/22 d’una escola amb les inversions públiques d’enllumenat.

Si no és el cas, com assegura Yruela a Ràdio Capital, estan disposats a emprendre accions més contundents. Com arribar a tallar la carretera si és necessari, perquè malgrat la seva petició al departament, i els contactes entre l’escola i la conselleria, temen que les eleccions municipals i l’arribada de l’estiu acabi portant a la retirada definitiva dels mòduls sense haver pogut lluitar abans.

Per poder-ho evitar estan mobilitzant els pares de l’escola per firmar cartes dirigides al departament. En elles, estipulen que s’han fet inversions per part de l’AMPA, però també d’Ensenyament i de l’Ajuntament per adaptar nous espais i convertir-los en aules. Un d’ells és la biblioteca que ara també és la sala d’informàtica.

Des del Departament d’Ensenyament però defensen que estan portant a terme un pla. L’objectiu és retirar tots els mòduls estructurals de les escoles de Catalunya en els pròxims set anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

En marxa el Projecte Rossinyol al Baix Empordà

A finals del mes de novembre, el Projecte Rossinyol es va posar en marxa en municipis de tota la província de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -