20.5 C
Pals
Dijous, 7 juliol 2022
- Publicitat -

Anna Ribera: “La setmana que ve baixarà el nombre de vacunes que rebem”

Al Supermatí de divendres passat vam entrevistar Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà perquè ens expliqui la situació sanitària en la que ens trobem ara. En primer lloc va declara que estan satisfets perquè els casos són a la baixa al Baix Empordà i només tenen disset pacients positius a l’hospital, repartits en una sola planta. La situació és estable des de fa unes tres setmanes i les males previsions de la tercera onada no van passar. Per tant, ara per ara, estan més enfocats cap a les vacunes i els testos PCR. Pel que fa a la gent de les residències i dependents, la majoria ja està vacunada i ara han entrat en el tram de les persones major de 80 anys.

Ara bé, el que ara els preocupa és que no arriben tantes dosis com demanen. Darrerament, només en van arribar 900 per setmana quan en demanaven 15.000, i Anna Ribera preveu que la setmana que ve n’arribarà encara menys. A més, la gestió és fa complicada perquè no saben fins l’últim moment quantes dosis arribaran. Tot i així, assegurà que a l’abril n’entraran moltes més i que hi haurà vacunes per a tothom.

A banda d’això, la vacuna Pfizer, que es la que estan posant ara, té una característica que els en complica el repartiment. Arriba en ampolletes que contenen sis dosis que s’han de fer seguides perquè si no el producte es fa malbé. Per tant, han de vacunar persones que siguin del mateix poble o d’un poble veí i a vegades no es pot fer per franja d’edat sinó per zones. Per la mateixa raó, es difícil de fer una vacunació a domicili ja que no sol haver sis persones grans en una mateixa casa. Així, demanen a tothom que s’arregli per portar la persona al centre de vacunació i només en casos extrems es desplacen als habitatges.

Preguntada sobre com s’avisa a la gent, va explicar que pels majors de 80 anys, el CAP es posa directament en contacte amb ells i els dona hora. Per a la gent menor de 80 anys, la gestió serà diferent. S’enviarà un missatge de telèfon a totes les persones de la franja d’edat corresponent, les quals hauran d’entrar a una pàgina web per saber on s’han de vacunar. Si, per qualsevol raó, una persona no rebés el missatge o hagi perdut el seu torn de franja d’edat, podrà entrar igualment a la pàgina web.

Finalment, la directora assistencial creu que de cara a l’estiu la cosa millorarà però no es normalitzarà del tot. Va explicar que la vacuna només funciona si hi ha un alt percentatge de gent vacunada i que, durant molt de temps encara seguirem amb la mascareta posada i les distàncies de seguretat, que no podrem sortir al carrer com abans i que no farem vida normal. 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios