8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Anzelm Díaz (ADF): “Portàvem des del Glòria sense un local ferm”

L’ADF Montgrí va inaugurar fa poc el seu nou local al carrer Llibertat número 56 de Torroella de Montgrí. El nou equipament permetrà a l’entitat disposar d’un espai perfectament equipat per guardar-hi els vehicles i el material. També, per dur a terme de manera correcta els treballs de voluntariat i tasques de prevenció d’incendis forestals. Per saber-ne més, hem parlat amb el coordinador comarcal de l’ADF Montgrí, Anzelm Díaz.

El nou espai es troba en règim de lloguer, ja que com explica el coordinador ni l’Ajuntament de Torroella ni d’Ullà tenien cap local disponible i necessitaven un lloc ferm on guardar els vehicles i material perquè des del Glòria no en tenien.

Fins ara, “els vehicles dormien a la potabilitzadora de Torroella”, tancats però a l’exterior. Allà, també tenien un local a l’anomenada “Casa de les Aigües”, però com detalla Díaz era molt petit, antic, sense reformes ni accés per als vehicles i, a més, amb el Glòria va caure la teulada de la casa.

En canvi, el nou local és ampli i amb l’espai suficient per desenvolupar les feines que necessiten i per guardar el material. Fins i tot, té una zona per poder fer reunions sobre la prevenció d’incendis.

La feina de l’ADF

Actualment, hi ha entre 10 i 15 voluntaris actius, encara que extraordinàriament quan hi ha un foc a la zona del Montgrí se sumen més, segons comenta el coordinador.

D’altra banda, el Montgrí pateix sequera continuada de fa un parell d’anys, per això, ell recorda que “és un moment arriscat i amb una altra freqüentació de visitants”. Per això, abans d’acabar l’entrevista ha donat un parell de consells per evitar incendis.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios