30 C
Pals
Dilluns, 14 juny 2021
- Publicitat -

Apaga la tele, hi sortiràs guanyant

En aquesta crisi de la Covid-19, estar excessivament pendent dels serveis informatius de les televisions o consultar repetidament diaris digitals és perjudicial per la salut. Pot arribat a cansar comprovar com els telenotícies es converteixen en monogràfics sobre el coronavirus i com les edicions del migdia, vespre i de l’endemà no són més que una repetició de les mateixes dades catastròfiques. Que la situació es greu, ho sabem. Que vindrà una crisi econòmica també. Però cal que ens repeteixin mati, tarda i vespre que la situació es preocupant?

Repetir contínuament index catastròfics o nivells de col·lapse poden alarmar més que el propi estat d’alarma. Tothom té algun familiar o conegut preparat pel pitjor. No puc dir que aquesta opció no sigui correcte, però si aquesta opció és fruit de l’angoixa o la por, tan sols puc humilment aconsellar: apaga la tele, hi sortiràs guanyant.

Malauradament de nou tornem a sentir que els moments de crisi són moments de canvi, on es resituen alguns conceptes i que cal posar tots els sentits per superar-la. Estar informat i fer previsions per adaptar-se al canvi és important, per alguns sectors imprescindible. Però sincerament, no se que preocupa més a les televisions, si oferir un servei informatiu o mantenir un nivell de tensió en el teleespectador que el mantingui enganxat a la pantalla.

Se’ns demana que ens quedem a casa, a la gent gran que s’auto-confini. Un aïllament social on la lectura o l’entreteniment televisiu tenen el seu lloc. Aquí és on em començo a perdre, no se on situar les compareixences del doctor Simon, si en l’entreteniment o la informació. El que és obvi és que molta gent ha desconnectat de l’actualitat com a mesura d’autoprotecció, si ens hem de quedar a casa, almenys fem-ho tranquils.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios