13.3 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Palamós tindrà zona vermella i noves condicions d’aparcament

Es trobarà situada exclusivament a l'aparcament de l'Arbreda, amb un total de 208 places, i serà de pagament durant tot l’any.

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Miki Núñez suspèn el concert de la Bisbal i el farà al juliol a Sant Antoni de Calonge

El concert queda suspès a causa de la pandèmia de la COVID-19, Miki Núñez però cantarà al Sant Antoni Beach Festival a principis de juliol
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

Dilluns vinent, 2 de novembre, Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d’aparcament d’horari limitat existents al municipi. Es tracta d’un total de 1227 places d’estacionament repartides al municipi en zones verda, blava, i també i com novetat, la zona vermella. Segons ha explicat el regidor de Seguretat i Mobilitat, Alfons Bartolomé, les noves condicions representen un avantatge pels ciutadans de Palamós.

Zona verda

La zona verda seguirà sent gratuïta per a tots els residents al municipi i el temps màxim d’estada és il·limitat.

Pel que fa als propietaris que tenen la seva segona residència dins l’àmbit de la zona verda, podran gaudir d’una tarifa d’estacionament en aquestes places de 4 € al dia.

De 9 a 20h i funcionarà tot l’any, de dilluns a dissabte no festius.

La zona verda es troba ubicada en els sectors de Cases Noves i Mas Guàrdies (al voltant de l’Hospital), amb 422 places; al barri de la Platja, amb 160 places; i a l’aparcament de l’Arbreda (Cervantes), amb 149 més.

Zona blava

Els residents del municipi en podran gaudir gratuïtament dels primers 30 minuts. Cal destacar que la nova ordenança també aplica l’ampliació del temps màxim d’estada que a la zona blava passa de dues a quatre hores.

L’horari de pagament a la zona blava serà de 9 del matí a 20 h del vespre, durant tota la setmana, en el període del 16 de juny al 15 de setembre. De l’1 d’abril al 15 de juny i del 16 al 30 de setembre, els períodes de pagament es limitaran als dissabtes, diumenges i dies festius.

La zona blava es pot localitzar a l’àmbit de la platja (passeig del Mar, c/ de López Puigcerver i a l’Av. del President Macià), amb 288 places.

Zona vermella

Per últim la zona vermella, que s’incorpora per primera vegada, es trobarà situada exclusivament a l’aparcament de l’Arbreda, amb un total de 208 places, i que en els darrers dies s’hi han realitzat tasques d’asfaltatge i pintat.

La zona vermella serà de pagament durant tot l’any, a excepció dels usuaris residents que tindran mitja hora gratuïta entre les 9 a 14 h i de les 14 a les 20 h de dilluns a dissabte no festius. La resta del temps hauran d’abonar la tarifa de residents (1 € setmana 20 cèntims dia). També es modifiquen les taxes aplicades en l’estacionament per a les persones treballadores del municipi, considerades com a usuaris no residents amb dret d’ús.

El màxim temps d’estada és il·limitat.

Les tarifes a la zona del pàrquing de l’Arbreda seran més baixes per a tots els treballadors de Palamós, siguin o no treballadors dins l’àmbit de la zona de l’aparcament. Aquests usuaris passaran a pagar 1 € al dia, rebaixant a la meitat l’import que s’aplicava en l’anterior ordenança. La mateixa tarifa s’aplicarà tant en la zona verda com en la vermella.

Com puc donar d’alta un vehicle a Palamós?

Els usuaris considerats com a residents són les persones empadronades a Palamós, conductors de qualsevol vehicle o bé els conductors de qualsevol vehicle que tributi a Palamós. Les persones no residents amb dret d’ús són aquelles propietàries o copropietàries d’un immoble situat dins dels àmbits de les zones verdes i vermelles, que utilitzi de manera habitual un vehicle per accedir a l’immoble. També ho són els treballadors regulars en centres de treball situats dins de l’àmbit del municipi de Palamós.

Per a donar d’alta un vehicle en el règim de resident o no resident amb dret d’ús, o bé per demanar informació en referència a les zones d’estacionament horari limitat, cal adreçar-se mitjançant Telegram o Whatsapp al mòbil 630 030 309 o bé per correu electrònic a [email protected]

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Maroon 5 estrenen ‘Beaufitul Mistakes’ amb Megan Thee Stallion

Maroon 5 han compartit aquest dimecres ‘Beautiful Mistakes‘ la tercera cançó que arriba després de la publicació de “Red Pill Blues”, publicat el passat 2018. Després de ‘Memories’, que ja supera els 1000 milions de reproduccions a Spotify i de ‘Nodody’s love’, la banda s’ha ajuntat de nou amb una rapera, després de l’èxit que…

Altres notícies