3.6 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Palamós tindrà zona vermella i noves condicions d’aparcament

Es trobarà situada exclusivament a l'aparcament de l'Arbreda, amb un total de 208 places, i serà de pagament durant tot l’any.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Dilluns vinent, 2 de novembre, Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d’aparcament d’horari limitat existents al municipi. Es tracta d’un total de 1227 places d’estacionament repartides al municipi en zones verda, blava, i també i com novetat, la zona vermella. Segons ha explicat el regidor de Seguretat i Mobilitat, Alfons Bartolomé, les noves condicions representen un avantatge pels ciutadans de Palamós.

Zona verda

La zona verda seguirà sent gratuïta per a tots els residents al municipi i el temps màxim d’estada és il·limitat.

Pel que fa als propietaris que tenen la seva segona residència dins l’àmbit de la zona verda, podran gaudir d’una tarifa d’estacionament en aquestes places de 4 € al dia.

De 9 a 20h i funcionarà tot l’any, de dilluns a dissabte no festius.

La zona verda es troba ubicada en els sectors de Cases Noves i Mas Guàrdies (al voltant de l’Hospital), amb 422 places; al barri de la Platja, amb 160 places; i a l’aparcament de l’Arbreda (Cervantes), amb 149 més.

Zona blava

Els residents del municipi en podran gaudir gratuïtament dels primers 30 minuts. Cal destacar que la nova ordenança també aplica l’ampliació del temps màxim d’estada que a la zona blava passa de dues a quatre hores.

L’horari de pagament a la zona blava serà de 9 del matí a 20 h del vespre, durant tota la setmana, en el període del 16 de juny al 15 de setembre. De l’1 d’abril al 15 de juny i del 16 al 30 de setembre, els períodes de pagament es limitaran als dissabtes, diumenges i dies festius.

La zona blava es pot localitzar a l’àmbit de la platja (passeig del Mar, c/ de López Puigcerver i a l’Av. del President Macià), amb 288 places.

Zona vermella

Per últim la zona vermella, que s’incorpora per primera vegada, es trobarà situada exclusivament a l’aparcament de l’Arbreda, amb un total de 208 places, i que en els darrers dies s’hi han realitzat tasques d’asfaltatge i pintat.

La zona vermella serà de pagament durant tot l’any, a excepció dels usuaris residents que tindran mitja hora gratuïta entre les 9 a 14 h i de les 14 a les 20 h de dilluns a dissabte no festius. La resta del temps hauran d’abonar la tarifa de residents (1 € setmana 20 cèntims dia). També es modifiquen les taxes aplicades en l’estacionament per a les persones treballadores del municipi, considerades com a usuaris no residents amb dret d’ús.

El màxim temps d’estada és il·limitat.

Les tarifes a la zona del pàrquing de l’Arbreda seran més baixes per a tots els treballadors de Palamós, siguin o no treballadors dins l’àmbit de la zona de l’aparcament. Aquests usuaris passaran a pagar 1 € al dia, rebaixant a la meitat l’import que s’aplicava en l’anterior ordenança. La mateixa tarifa s’aplicarà tant en la zona verda com en la vermella.

Com puc donar d’alta un vehicle a Palamós?

Els usuaris considerats com a residents són les persones empadronades a Palamós, conductors de qualsevol vehicle o bé els conductors de qualsevol vehicle que tributi a Palamós. Les persones no residents amb dret d’ús són aquelles propietàries o copropietàries d’un immoble situat dins dels àmbits de les zones verdes i vermelles, que utilitzi de manera habitual un vehicle per accedir a l’immoble. També ho són els treballadors regulars en centres de treball situats dins de l’àmbit del municipi de Palamós.

Per a donar d’alta un vehicle en el règim de resident o no resident amb dret d’ús, o bé per demanar informació en referència a les zones d’estacionament horari limitat, cal adreçar-se mitjançant Telegram o Whatsapp al mòbil 630 030 309 o bé per correu electrònic a [email protected]

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alícia Rey & Jan Buxeda presenten “Nadales de Sofà”

“Nadales de sofà” és el projecte musical que uneix els músics terrassencs Jan Buxeda (Caseta) i Alícia Rey (Sense Sal). Després d’haver col·laborat a ‘Tot el que odiàvem” (Caseta), van començar a treballar plegats en la producció de cançons com ‘Tornar’ o ‘Fer Camí’ (Alícia Rey), iniciant un camí musical plegats que els ha dut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -