13.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per coronavirus, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60 ingressats

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La situació del coronavirus al Baix Empordà es complica i Palafrugell es manté com el municipi català amb més risc de rebrot (2.131). A més, durant aquestes últimes setmanes han augmentat, a part de les dades, les hospitalitzacions als centres del Baix Empordà. És per això que aquest divendres i dissabte (30 i 31 d’octubre) es farà un cribratge massiu a Palafrugell amb l’objectiu de detectar asimptomàtics entre els veïns i veïnes d’entre 30 i 60 anys.

Situació “complicada” a l’Hospital de Palamós

L’Hospital de Palamós té ara mateix 40 pacients ingressats per COVID-19, 5 d’ells a la unitat de semicrítics. La directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, explica que l’evolució de la pandèmia ha posat el centre en una situació “complicada”. En poc més de dues setmanes, els ingressos s’han multiplicat per quatre, ja que a principis d’octubre hi havia 9 persones ingressades a la comarca.

A L’HOSPITAL DE PALAMÓS S’HAN MULTIPLICAT PER QUATRE ELS INGRESSOS EN poc més DE DUES SETMANES

A més, les previsions tampoc són gaire optimistes. Anna Ribera explica que, segons els models de Salut, aquestes hospitalitzacions es podrien multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60 pacients ingressats.

La directora també insisteix que encara tenen marge de llits, però que corren risc d’haver d’aturar la resta de l’activitat si l’evolució continua. El centre disposa de 120 llits, però la planta que van habilitar per la covid després de la primera onada ja està plena. Ribera explica que tenen la sensació de tenir més ingressos que durant la primera onada i afegeix que molts arriben “apurats”.

Davant d’aquesta situació, des de l’Hospital de Palamós es van prendre una sèrie de decisions organitzatives. Des d’ahir, 27 d’octubre, i durant 15 dies, no es permeten acompanyants als pacients ingressats i s’han suspès les intervencions quirúrgiques demorables que requereixin ingrés hospitalari.

Aquestes noves mesures organitzatives s’han pres per poder alliberar espai, ja que la unitat de semicrítics ja té els sis boxs plens. “Ens veiem a venir que si augmenta una mica més la demanda de pacients covid, patirem per espai”, insisteix Ribera.

Anna ribera: “si augmenta una mica més la demanda de pacients covid, patirem per espai”

Quin impacte té aquesta situació a les escoles?

Pel que fa a la situació a les escoles, hi ha hagut un lleuger augment de classes confinades en els municipis més afectats respecte les dades de la setmana passada, segons la informació del Departament d’Educació. A la Bisbal d’Empordà, una altra de les localitats més afectades pel virus del Baix Empordà (amb un risc de 1859.54 i 83 nous positius els últims 7 dies), el nombre ha crescut. Ha passat de tenir 3 grups confinats a tenir-ne 7 aquesta setmana. El centre més afectat és l’Institut La Bisbal (amb 3 grups nous confinats).

A Sant Feliu de Guíxols també s’ha registrat un increment d’aules confinades, encara que el municipi té una situació una mica “menys alarmant” (risc de 977): s’ha passat de 7 aules confinades a 10. Un cas similar és el de Palamós (risc de 613.42): aquesta setmana hi ha quatre grups confinats, mentre que fa uns dies eren dos.

Pel que fa a Palafrugell, que la setmana passada tenia 19 classes confinades, actualment en té 18 (alguns grups es mantenen i altres són nous d’aquests últims tres dies). Els centres més afectats de Palafrugell continuen essent l’Institut Baix Empordà i l’Institut Frederic Martí i Carreras, amb 5 grups confinats cadascun.

El mateix passa a Torroella de Montgrí, ja que el nombre de classes confinades ha disminuït de 5 a 4 aquesta setmana. Com Palafrugell, Torroella també té un risc de rebrot molt elevat (2431.38) i una taxa de reproducció de l’epidèmia alta, de 1,99 (una persona pot contagiar-ne dues).

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -