13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Apareixen noves pintades al jaciment íber de Castell

La troballa es va fer dissabte al matí

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons ha informat Ràdio Palamós, el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha denunciat l’aparició de noves pintades al jaciment íber de Castell. Segons es va saber ahir, les pintades es van trobar aquest cap de setmana passat. Ja és la tercera vegada en els últims tres anys que es troben pintades d’aquestes característiques en aquest jaciment arqueològic tant important, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Els tècnics del museu han fet una primera valoració dels danys i ja estan estudiant com reparar-los.

 

L’última vegada que es va produir un episodi d’aquest tipus al poblat de Castell va ser l’estiu de l’any passat. La pintada més grossa va afectar un mur de contenció contemporani, i també es van fer algunes firmes en altres elements del conjunt.

Anteriorment, el gener del 2018, ja s’havia detingut dos joves de 19 i 20 anys, veïns de Santa Maria de Martorelles, acusats de ser els autors de les primeres pintades en aquests últims tres anys. En aquella ocasió, les pintades van aparèixer a la plaça de les sitges, sobre les pedres de la muralla del poblat i en la cisterna que es troba en una zona d’accés restringit. Els dos joves van anar recentment a judici i en van sortir absolts per falta de proves.

El jaciment del poblat iber de Castell està situat a la costa de llevant de Palamós. En aquest indret hi ha documentats assentaments humans des del segle VI a.c. i fins a l’època romana, fet que el converteix en un dels patrimonis arqueològics més importants de la comarca i del territori català.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -