2.5 C
Pals
Dilluns, 24 gener 2022
- Publicitat -

Aprovades dues de les tres mocions de la CUP al Ple Municipal de Palamós

Concretament, es va aprovar la modificació de l’actual Reglament Orgànic Municipal i la de consum estratègic. Per contra, aturar la Llei Aragonès es va rebutjar

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ahir a la tarda la CUP Palamós Vila-romà va presentar tres mocions al Ple, dues de les quals van ser aprovades: la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i la de consum estratègic. Per contra, la proposta d’aturar la Llei Aragonès va ser rebutjada. La voluntat dels cupaires a l’hora de presentar aquestes mocions era “impulsar i promoure la democràcia i el consum estratègic i aturar la mercantilització i externalització de serveis públics a les persones”.

La modificació de l’actual ROM passa per obrir a la ciutadania la participació en qüestions relatives al municipi. És per això, que la CUP va demanar al pleque les entitats municipals i els ciutadans puguin presentar mocions perquè siguin votades i valorades pels partits del consistori. També van reclamar que la ciutadania pugui participar en l’apartat de precs i preguntes.

Pel que fa al consum estratègic, el Ple va apostar per posar en valor el consum estratègic, conscient i crític de la ciutadania. Finalment, es va rebutjar aturar la Llei Aragonès, un projecte de llei que preveu el Govern que aprofundirà en la privatització i externalització dels serveis d’atenció a les persones i que actualment s’està tramitant al Parlament de Catalunya. La CUP explica que aquesta farà perdre el control sobre la gestió dels serveis bàsics en àmbits com la sanitat i l’educació.

RETRIBUCIONS DESMESURADES

En un comunicat, la CUP també ha carregat contra les retribucions dels membres del govern del consistori, ja que les troben “desmesurades”. Asseguren que si governés la CUP l’alcalde no percebria en cap cas més de 30.000 euros bruts en dotze pagues, que situarien la seva retribució a l’entorn dels 2.250 euros al mes. “L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha repartit feina en les regidories i ara té menys competències. A més, s’ha apujat la seva retribució un 16% comparat amb l’anterior legislatura, arribant als 3.428 euros mensuals en catorze pagues (47.992 euros anuals)”, afegeixen.

La formació també es mostra en contra de la duplicitat de càrrecs. Han argumentat que “la duplicitat de càrrecs sol resoldre’s duplicant les retribucions. A Palamós, Maria Puig, primera tinent d’alcalde, cobrarà per assistències al Ple, Juntes de Govern i Comissions informatives, arribant a rebre uns 1.300€ mensuals de l’Ajuntament, a més d’una retribució de 4.612,5 euros mensuals de la Diputació. Tractant-se d’una persona que fa un servei públic de representació, trobem que és una quantitat indecent, a la qual cal afegir, com a mínim, les retribucions de la Mancomunitat (juntament amb altres càrrecs polítics). Un alcalde o un regidor és un representant del poble, és un càrrec electe que no hauria de participar del descrèdit existent vers la política. Si el govern, amb majoria absoluta, decideix premiar econòmicament la tasca desenvolupada, serà perquè els sembla que estan fent bé les coses al municipi, al passeig, a l’eixample, al Tennis, etc. La CUP no entén així la política municipal i la vocació de servei al poble. A més, dubtem que aquesta forma d’entendre la política serveixi per impulsar la república catalana, sinó més aviat per provocar-ne la implosió”, conclouen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -