Aplec de Santa Llúcia de l'Arboç
Fotografia de Manel Magrinyà

El Plenari del Consorci de les Gavarres ha aprovat el pla d’actuacions 2019 per unanimitat. Aquest costarà 370.000 euros, 200.000 euros més car que l’any passat. Doncs, entre les actuacions previstes hi ha la possibilitat d’adquirir una sèrie de finques forestals com a sòl públic dins del massís, la contractació d’una brigada de treballs forestals o l’actualització del pla de prevenció d’incendis.

En aquest sentit, el gerent del Consorci, Oriol Armet, ha anunciat la posada en marxa d’un projecte pilot per a la gestió i l’explotació del bruc a les Gavarres. O per altra banda, també que es farà inventari del patrimoni immaterial de la zona. Aquest consistirà en elaborar 50 fitxes, material audiovisual, una prospecció arqueològica a Calonge i l’inventari de l’arquitectura popular.

Respecte al desenvolupament local, es preveu engegar un projecte pilot de turisme surer i organitzar la segona edició del festival Art & Gavarres. Una de les idees és ampliar la participació fins a 6 municipis gavarrencs.

A més, es va tenir en compte desenvolupar altres activitats similars emmarcades dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la creació del Consorci. Així, pel que fa al sector comunicatiu i de divulgació també s’impulsarà la plataforma Gavarres365.cat, guanyadora dels Premis de comunicació local Carles Rahola de l’any 2017.

Per últim, el Ple va aprovar l’adhesió al Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de la Diputació de Girona i els seus organismes autònoms i actuacions ja realitzades durant aquest últim any 2018. La majoria, relacionades amb programes de conservació, biodiversitat, patrimoni cultural, educació i sensibilització ambiental.