16.9 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019

Aquí estan les dones

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals, director de Ràdio Capital i del club de cultura TR3SC. A la ràdio hi presento el Supermatí, cada dia de 08:00 a 09:00, a més de triar la música que sona a l'espai "Sel·lecció Premium", de dilluns a divendres de 20:00 a 22:00

Córre per les xarxes un hashtag i un usuari que s’anomena “on són les dones?” en referència a l’escassa presència de dones a la vida cultural del país. La veritat és que no els hi falta raó quan denuncien que els cartell dels festivals de música els hi van a la contra, les programacions de teatre tampoc estan copades per noms femeninsi ens hem de remetre als llibres o a les arts visuals (perquè el cinema tampoc és eldorado) per trobar-hi unamica més de presència femenina que en general, dista d’acostar-se a la paritat.

Personalment sóc poc fan de la imposició de quotes per gèneres o de qualsevol altre tipus i l’altre dia un company del sector cultural em va fer una reflexió que mereix, si més no, ser tinguda amb compte: La presència femenina és quantitativament inferior, però la qualitat és exageradament millor.

No dic que sigui una mesura compensatòria. Ans al contrari, però sí que em quedo amb la part que atribueix més mèrits al gènere femení. Mireu la Sílvia Pérez, la Clara Peya, la Gemma Humet, La Paula Valls o la Judith Neddermann i moltes d’altres que a més de treballar durament, han de combatre amb un model pre dibuixat des de fa temps que només l’han trencat a partir de la qualitat de la seva proposta artística. És a dir… mentre a l’àbit masculí hi ha molt nivell, però també molta mediocritat, quan canviem de gènere comptem els casos per excepcions, però també per excel·lents.

Òbviament la qualitat no és mesurable i per tant aquesta opinió és subjectiva, però vist el dèficit de presència femenina a les cartelleres del país, el que sí puc assegurar que a la nostra banda, la dels mascles d’excel·lència no ho sé, però de mediocritat n’hi ha a les taules de molts programadors.

Últimes notícies

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Més notícies