Ahir es va desfermar la tempesta (una altra) contra el procés. A última hora de la tarda, vam saber que la Guàrdia Civil es va presentar a l’empresa de hosting que allotjava el web del referèndum, per tal que es des-publiqués, però és que al matí, el Fiscal General del Estado, va imputar els més de 700 alcaldes que donen suport al referèndum, els citarà a declarar i ordena els mossos que els detinguin si es neguen a declarar voluntàriament.

La CUP ja ha dit que cap dels seus alcaldes anirà a declarar voluntàriament i per veu de la seva presidenta, l’AMI ha dit que sí que aniran a declarar.

En aquest moment de la partida, qui faci el primer pas en fals la perdrà i l’Estat, desbocat com està, té molts números per perdre la partida de la imatge democràtica. I és en aquest sentit que estic plenament convençut que els alcaldes haurien de negar-se en massa a acatar la fiscalia. Cal no oblidar, que només el fet de donar suport i obrir col·legis o centres de votació, ja és un desacatament al que diu la injustícia espanyola. Per tant, ara que tenim la oportunitat de mostrar al món la imatge de més de 3 quartes parts dels alcaldes del país, detinguts per la policia, cal no desaprofitar-la.

Segur que més d’un alcalde o funcionari deu estar acollonit, però també és un fet, que lluitar contra centenars o algun miler d’alcaldes o funcionaries escollits democràticament o amb una plaça pública no pot conduir a cap altre lloc que no sigui a la derrota de qui ho fa.

I per cert… a tot això l’Alcaldessa de Barcelona segueix sense estar investigada per la fiscalia per aquest assumpte