10.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

Vilafant celebra 1.000 anys d’història i els recull en una exposició

Pau Punseti
Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Vilafant celebra els 1.000 anys d’història aprofitant la Festa Major de Sant Cebrià per fer un recorregut en el temps i viure aquests dies festius per reforçar la identitat dels vilafantencs i vilafantenques

Ocasions per compartir i divertir-se amb actes de format tradicional o amb altres de més nous. Concerts i actuacions. Concursos, balls, cercaviles, sardanes, carretons i havaneres. Tots aquests actes i molts més faran sortir al carrer i places al poble de Vilafant per viure uns dies especials.

Avui a les 20h de la tarda s’inaugurarà l’exposició “1.000 anys d’història de
Vilafant”. Un recorregut visual on l’estudiós llatinista Antoni Cobos, fa un repàs dels moments més significants de tots aquests anys. També pels més petits, hi haurà l’obertura de les Fires d’atraccions, situat al recinte firal.

El Centre del patrimoni i el paisatge de Sant Sebastià de la Guarda i el Punt d’informació turístic volen donar a conèixer una mica millor aquest espai, que ha esdevingut un espai paisatgístic.

La Muntanya de Sant Sebastià és un lloc amb una forta personalitat construïda al llarg d’una remota i continuada ocupació que a poc a poc li ha anat conferint el seu caràcter de fita paisatgística. És un element singular del paisatge de la costa de Palafrugell que és alhora un lloc per mirar, un mirador, i un lloc per ser mirat, un far. Tots aquests elements
tenen un fil conductor comú que és l’ús simbòlic del paisatge.

Amb aquest nou centre, format per una caseta d’informació i un espai expositiu, es pretén estimular de forma molt atractiva el descobriment del patrimoni de la Muntanya de Sant Sebastià per potenciar la seva identitat històrica i el gaudi de la nova “Ruta dels Miradors”.

Per últim repassem també els diversos mercats setmanals que hi ha a la
comarca de l’Empordà per tots aquells que vulguin comprar fruita i verdura ben fresca i de qualitat.

Al Baix Empordà, el dijous és el torn de Calonge i l’Estartit. El mercat de Calonge el podreu trobar el centre del poble durant tot el matí, i per aquells que vulguin anar a l’Estartit, el podreu trobar de 9h a 14h a l’avinguda de Roma, al carrer del Coral i al carrer d’Eivissa.

I si fem parada a l’Alt Empordà, a Figueres també podreu trobar-hi el mercat
setmanal com cada dijous.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -