16.3 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

Arrenquen els treballs de la darrera fase de la nova biblioteca municipal de l’Estartit

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La nova biblioteca de l’Estartit podrà ser una realitat a primers d’any després que aquests dies han començat els treballs de la darrera fase, que corresponen a l’adequació de la planta (510.248,80 euros) i al subministrament i col·locació del mobiliari necessari (62.920 euros).

El nou equipament s’emplaçarà a la primera planta de l’edifici on s’ubica l’escola bressol Mar i Cel. Ocuparà un ampli espai en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estaran distribuïts en diferents àmbits.

Cal remarcar que custodiarà el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys. Tothom que ho desitgi el podrà consultar.

Segons ha expressat la regidora de Cultura, Roser Font: «La biblioteca de l’Estartit forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i ara, amb la nova instal·lació, molt més àmplia i moderna, podrà donar resposta molt millor als nous reptes d’una societat vertiginosament canviant, garantint l’accés democràtic a la cultura i al coneixement, fomentant l’hàbit i el gust per la lectura a totes les edats i aportant a la població de l’Estartit una oferta integral d’informació, formació, cultura i lleure. Treballarem conjuntament amb l’EMD de l’Estartit perquè això sigui una realitat ben aviat.»

Per la seva banda, el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, s’ha mostrat molt il·lusionat davant la possibilitat que en breu la població ja pugui utilitzar aquest nou equipament, llargament reivindicat i molt necessari. Està convençut que funcionarà com un potent vertebrador i dinamitzador de l’activitat cultural de l’Estartit, i esdevindrà un cohesionador social del poble.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El punt de vacunació massiva de Sant Antoni de Calonge tanca després d’administrar 75.000 dosis

El punt de vacunació va obrir el dia 25 de febrer amb un equip de 20 treballadors i treballadores fixes, i avui s'ha administrat l'última dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -