Associació Culturejant: “Les activitats que organitzem tenen molt bona acollida”

- Publicitat -

L’Associació Culturejant de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró són una entitat sense ànim de lucre que va néixer a finals del 2019 per complementar l’oferta cultural del municipi, sobretot, durant els mesos d’hivern. Dues membres fundadores de l’associació, la Mercè Diago i la Consol Ignacio, visiten el Veus de l’Empordà per mostrar aquestes propostes culturals i el benefici que aporten al municipi i a la comarca.

La intenció, afirma Consol Ignacio, és que les propostes culturals arriben al màxim de persones possibles. L’associació va néixer amb la voluntat d’oferir esdeveniments culturals fora dels mesos d’estiu, segons explica Mercè Diago. Tot i això, i durant la pandèmia, l’associació va col·laborar en actes durant els mesos de juliol i agost amb l’Ajuntament del municipi.

Les primeres activitats es van celebrar el 18 de gener del 2020, una època on hi ha pocs turistes. Tot i això, a la inauguració, tal com explica Mercè Diago, hi van assistir 200 persones. Van aconseguir organitzar alguna altra activitat, tot i això, la pandèmia va arribar el març de 2020.

Una àmplia proposta cultural

Va ser durant aquell estiu quan van col·laborar en diversos actes amb l’ajuntament. També van aconseguir organitzar diverses activitats durant el confinament comarcal. La majoria d’esdeveniments que han programat són òperes, música clàssica o jazz. Mercè Diago reconeix que aquest tipus d’activitats “tenen molt bona acollida al municipi”.

Les obres o actuacions les escullen des de la mateixa associació. La Consol Ignacio afirma que al principi eren ells els que havien de demanar als artistes realitzar aquestes actuacions, però ara són els artistes els que es volen donar a conèixer a través de les activitats organitzades per l’Associació Culturejant.

La Mercè Diago explica que les activitats que organitzen funcionen amb el sistema de taquilla inversa, ja que creuen que la cultura ha de ser accessible per tothom. A més, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro els proporcionen una ajuda. Tot i això, reconeixen que amb l’augment de costos de l’energia i el lloguer de material els agradaria rebre un pressupost que els permetés cobrir les despeses.

- Publicitat -