18.7 C
Pals
Dimecres, 22 setembre 2021
- Publicitat -

Atorgades les 15 primeres beques Impulsa a estudiants de FP del Baix Empordà

La iniciativa s’inicia enguany a la comarca fruit de la col·laboració entre la Fundació Impulsa i el Consell Comarcal, i hi han concorregut alumnes de 13 centres educatius

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest mes de juliol s’han resolt les beques Impulsa, les quals donen oportunitat a joves de la comarca que, un cop finalitzats els estudis obligatoris, volen continuar millorant la seva capacitació per accedir al mercat laboral mitjançant cicles formatius de grau mitjà.
En aquesta primera convocatòria al Baix Empordà es van rebre un total de 29 candidatures de 13 centres educatius.

Després d’avaluar cadascuna d’elles, s’ha comunicat que s’atorgaran un total de 15 beques a nois i noies que compleixin les condicions d’accés marcades pel Departament d’Educació, repartides pels següents centres:
–       INS La Bisbal: 2
–       INS Ridaura: 1
–       INS Palamós: 1
–       Vedruna Palamós: 1
–       St. Feliu de Guíxols: 2
–       Sant Elm, Sant Feliu de Guíxols: 1
–       Cor de Maria-Sant Josep, Sant Feliu de Guíxols: 2
–       INS Frederic Martí Carreras, Palafrugell: 1
–       Prats de la Carrera, Palafrugell: 1
–       INS Montgrí: 3

La beca proporciona els següents recursos:
–       Una aportació econòmica d’entre 60 i 140 € mensuals.
–       Un ordinador portàtil.
–       Formació en competències transversals anuals que potencien el seu creixement personal.
–       Voluntariat social: Els nois i noies becats participaran en programes de voluntariat social com a compromís i retorn social per l’acompanyament que reben de la Fundació Impulsa.
–       Mentoria social: Al llarg del programa, gaudiran de l’acompanyament d’una persona voluntària professionalitzada en l’àmbit i amb experiència vital, que els ajudarà a detectar i afrontar conflictes tot guiant-los al llarg de tot el projecte.

La iniciativa impulsada per la Fundació Impulsa, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, té com objectiu garantir la igualtat d’oportunitats dels/les joves durant els propers anys, amb una convocatòria anual.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, s’ha mostrat satisfet perquè 15 alumnes de la comarca puguin gaudir d’aquestes beques: “és benvinguda tota ajuda que faciliti que un alumne pugui completar la seva formació post-obligatòria de cares a la seva integració en el mercat laboral”.

En aquest sentit, ha valorat positivament aquesta col·laboració entre una institució pública i una fundació privada perquè “l’objectiu és afavorir persones i en això, la col·laboració público-privada és un camí que s’ha de treballar sense cap complexe”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fugees anuncien gira internacional per celebrar els 25 anys de “The Score”

Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel, els membres de la mítica banda Fugees es reuniran de nou per celebrar els 25 anys del disc The Score, editat el 1996. Fa 15 anys que el grup no ofereix concerts en directe i serà una bona ocasió per escoltar de nou temes com ‘Ready or not’…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -