EFE / Les aus migratòries que viatgen del nord d’Europa, on crien, a latituds més benignes com la costa mediterrània o els tròpics africans per aquesta època de l’any s’aturen als aiguamolls recuperats de la Pletera, on s’aplica un dels projectes europeus Life.

Segons informen els responsables d’aquesta iniciativa mediambiental, que ha permès rescatar els espais aquàtics que s’havien sepultat per la construcció d’un passeig a Torroella de Montgrí, la majoria d’aquests animals que paren allà a reposar forces són limícoles, ja que habiten en zones inundades. Bona part d’aquestes aus només estan presents en àrees com la de la Pletera en aquesta època de l’any i el seu retorn a aquestes antigues maresmes es considera un èxit del projecte abans que finalitzi tot el procés de recuperació.

Les espècies que es poden veure aquests dies a la zona són pigres, territs, gambes, tètols cuabarrats, ànecs blancs i, fins i tot, flamencs.Les ocells trobats a un sol dia mentre s’alimentaven d’invertebrats són Tadorna tadorna, Phoenicopterus roseus, Calidris alba, Calidris alpina, Limosa lapponica, Pluvialis squatarola, Charadrius hiaticula, Charadrius alexandrinus, Tringa nebularia, Tringa totanus, Actitis hypoleucos i Arenaria interpres.

El nombre d’aquests ocells ha augmentat notablement aquest any, segons les dades recollides per biòlegs de la Universitat de Girona, probablement a causa de la creació d’aquestes basses de la Pletera. La majoria poden observar-se amb relativa facilitat amb prismàtics o telescopi des dels camins que estan marcats per passejar per aquesta àrea recuperada.