3 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Avancen les franges perimetrals de Begur

Aquestes pràctiques són importants fer-les abans de l’estiu per tal de protegir les cases i els veïns d’incendis forestals. Amb les altes temperatures de l’estiu, llargues èpoques de sequera i l’estat actual en que es troben els boscos el risc d’incendi forestal és molt alt.

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Tenir fetes les franges perimetrals en un municipi pot estalviar ensurts en cas d’incendi. Per tal de garantir la seguretat dels veïns i veïnes que viuen en zones pròximes a boscos, el Consell Comarcal fa temps que reivindica la importància de la realització de les franges perimetrals. Ja a l’estiu es va fer una campanya exhaustiva de bustiatge, cartelleria i píndoles informatives per fer arribar la informació a tots els veïns de la zona. El territori del Baix Empordà és divers, i està format per diferents municipis amb unes característiques peculiars i amb molta zona forestal.

Un exemple clar és Begur, on ja s’estan realitzant aquestes tasques. Aquest municipi ha canviat el tipus de terreny en els últims 100 anys, passant d’un sòl agrícola de secà a un territori molt urbanitzat amb una complexitat i desnivells importants. Aquestes característiques del territori el fan vulnerable davant la propagació de qualsevol incendi. Amb tot, ja s’estan executant les franges que es desenvolupen tot seguint els criteris que marca la normativa que consisteixen en deixar nets els primers 5 metres al costat de les edificacions i primers metres de la franja, i durant els 20 metres següents es deixen arbres separats per entre 6 i 8 metres i amb el sotabosc net. Això permet que en cas d’incendi forestal la càrrega de foc baixi considerablement i els bombers puguin actuar per protegir les cases i extingir l’incendi. Amb aquestes actuacions, juntament amb altres tractaments del sotabosc i la conscienciació que els particulars també han de tenir cura de les seves parcel·les privades es redueix el risc que en cas d’incendi afecti a les edificacions.

L’arranjament de les franges perimetrals de Begur estarà llest en diferents fases, de moment s’està treballant en un primer exercici que contempla la realització de les franges de 72,69 ha. Actualment es treballa a la zona de Son Ric, Vessana / Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, al voltant del nucli de Begur i a la Borna i s’espera que les actuacions d’aquesta fase estiguin acabades aquesta primavera.

L’Ajuntament de Begur destina una partida de 800.000€ en la realització de les franges perimetrals, desfeta en tres períodes anuals. El Consell Comarcal és l’ens responsable de la tramitació de les actuacions, tot seguint la normativa vigent.

Aquestes pràctiques són importants fer-les abans de l’estiu per tal de protegir les cases i els veïns d’incendis forestals. Amb les altes temperatures de l’estiu, llargues èpoques de sequera i l’estat actual en que es troben els boscos el risc d’incendi forestal és molt alt.

Ara fa just un any havia de celebrar-se una xerrada informativa que, per raons sanitàries, no es va poder realitzar. Aquesta xerrada finalment s’ha programat pel proper dissabte 20 de febrer a les 11 h al Casino Cultural de Begur. En aquesta xerrada hi participarà el meteoròleg Francesc Mauri, a més del cos de bombers, hi haurà el director de l’obra de les franges, tècnics de Medi Ambient del consistori i el Consell Comarcal. També hi seran presents part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Begur i també del Consell Comarcal. L’objectiu de la trobada és resoldre dubtes i fer èmfasi en la importància de la realització de les franges de protecció contra incendis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alícia Rey & Jan Buxeda presenten “Nadales de Sofà”

“Nadales de sofà” és el projecte musical que uneix els músics terrassencs Jan Buxeda (Caseta) i Alícia Rey (Sense Sal). Després d’haver col·laborat a ‘Tot el que odiàvem” (Caseta), van començar a treballar plegats en la producció de cançons com ‘Tornar’ o ‘Fer Camí’ (Alícia Rey), iniciant un camí musical plegats que els ha dut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -