12.2 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Avancen les franges perimetrals de Begur

Aquestes pràctiques són importants fer-les abans de l’estiu per tal de protegir les cases i els veïns d’incendis forestals. Amb les altes temperatures de l’estiu, llargues èpoques de sequera i l’estat actual en que es troben els boscos el risc d’incendi forestal és molt alt.

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Tenir fetes les franges perimetrals en un municipi pot estalviar ensurts en cas d’incendi. Per tal de garantir la seguretat dels veïns i veïnes que viuen en zones pròximes a boscos, el Consell Comarcal fa temps que reivindica la importància de la realització de les franges perimetrals. Ja a l’estiu es va fer una campanya exhaustiva de bustiatge, cartelleria i píndoles informatives per fer arribar la informació a tots els veïns de la zona. El territori del Baix Empordà és divers, i està format per diferents municipis amb unes característiques peculiars i amb molta zona forestal.

Un exemple clar és Begur, on ja s’estan realitzant aquestes tasques. Aquest municipi ha canviat el tipus de terreny en els últims 100 anys, passant d’un sòl agrícola de secà a un territori molt urbanitzat amb una complexitat i desnivells importants. Aquestes característiques del territori el fan vulnerable davant la propagació de qualsevol incendi. Amb tot, ja s’estan executant les franges que es desenvolupen tot seguint els criteris que marca la normativa que consisteixen en deixar nets els primers 5 metres al costat de les edificacions i primers metres de la franja, i durant els 20 metres següents es deixen arbres separats per entre 6 i 8 metres i amb el sotabosc net. Això permet que en cas d’incendi forestal la càrrega de foc baixi considerablement i els bombers puguin actuar per protegir les cases i extingir l’incendi. Amb aquestes actuacions, juntament amb altres tractaments del sotabosc i la conscienciació que els particulars també han de tenir cura de les seves parcel·les privades es redueix el risc que en cas d’incendi afecti a les edificacions.

L’arranjament de les franges perimetrals de Begur estarà llest en diferents fases, de moment s’està treballant en un primer exercici que contempla la realització de les franges de 72,69 ha. Actualment es treballa a la zona de Son Ric, Vessana / Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, al voltant del nucli de Begur i a la Borna i s’espera que les actuacions d’aquesta fase estiguin acabades aquesta primavera.

L’Ajuntament de Begur destina una partida de 800.000€ en la realització de les franges perimetrals, desfeta en tres períodes anuals. El Consell Comarcal és l’ens responsable de la tramitació de les actuacions, tot seguint la normativa vigent.

Aquestes pràctiques són importants fer-les abans de l’estiu per tal de protegir les cases i els veïns d’incendis forestals. Amb les altes temperatures de l’estiu, llargues èpoques de sequera i l’estat actual en que es troben els boscos el risc d’incendi forestal és molt alt.

Ara fa just un any havia de celebrar-se una xerrada informativa que, per raons sanitàries, no es va poder realitzar. Aquesta xerrada finalment s’ha programat pel proper dissabte 20 de febrer a les 11 h al Casino Cultural de Begur. En aquesta xerrada hi participarà el meteoròleg Francesc Mauri, a més del cos de bombers, hi haurà el director de l’obra de les franges, tècnics de Medi Ambient del consistori i el Consell Comarcal. També hi seran presents part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Begur i també del Consell Comarcal. L’objectiu de la trobada és resoldre dubtes i fer èmfasi en la importància de la realització de les franges de protecció contra incendis.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Incendi en una casa de Verges amb tres intoxicats

El foc ha cremat la cuina de l'immoble i els Bombers han pogut extingir-lo ràpidament

Altres notícies