24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

El Baix Empordà rep un ajut de 25.805 euros pels conreus ecològics

Són els pagaments del ajuts del 2017 que ara ha fet el Departament d'Agricultura a 1.915 pagesos de 39 comarques

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El Baix Empordà rep un ajut de 25.805 euros pels conreus ecològics
Loading
/

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va donar el 21 de setembre els pagaments dels ajuts a l’Agricultura Ecològica de l’any 2017, que al Baix Empordà correspon a 25.805 euros. L’import total als territoris catalans és de 6.488.900 euros i s’ha fet efectiu a 1.915 beneficiaris de 39 comarques i 37.299 hectàrees de conreus. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020 i estan dins el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Hort urbà ecològic
Hort ecològic a Palamós

L’objectiu dels ajuts és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. D’altra banda, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. Alguns exemples dels preus dels ajuts són: l’hortalissa ecològica, a 600 per hectàrea, l’arròs ecològic, a 420 euros per hectàrea, i la fructicultura ecològica, a 847 euros per hectàrea.

El responsable d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques de la Unió de Pagesos, Carles Mencos, ha reivindicat a Ràdio Capital que encara els deben els ajuts de ramaderia ecològica i diu que es necessiten estudis dels costos reals que diferencien l’agricultura convencional de l’ecològica. D’altra banda, ha afirmat que “com a productors, “les ajudes no són mai suficients“. Respecte el Baix Empordà, assegura que aquesta pràctica sostenible creix, tant en agricultura com en ramaderia i que, fins i tot, no arriben a cubrir el nivell de demanda. Els que més creixen són la fruita dolça i el raïm, però també destaca el vacú, vacú de llet i el porcí ecològics, que diu, “són projectes interessants”.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -