27.9 C
Pals
Divendres, 12 juliol 2024
- Publicitat -

S’inicien accions al Baix Empordà per frenar la plaga de caparreta vermella

Sant Feliu de Guíxols és una de les poblacions que ha iniciat les primeres accions per frenar aquesta plaga que afecta a les Figues de Moro

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’acosta el bon temps i la vegetació sembla que s’apodera altre cop del paisatge del Baix Empordà. Tot i això, amb l’augment de la temperatura i l’ambient estiuenc, arriben algunes plagues que afecten a la vegetació de la nostra comarca. Una d’aquestes és la plaga de caparreta vermella, que afecta a les plantes d’Opunta (popularment conegudes com a Figues de Moro). Sant Feliu de Guíxols és una d’aquestes poblacions, que ja ha iniciat diverses accions per frenar aquesta plaga tan molesta que va afectar greument a les Figues de Moro l’estiu passat.

Per això, des de l’Ajuntament del municipi s’ha iniciat una campanya de prevenció i informació als ciutadans del municipi per evitar que aquesta plaga torni a ser tan molesta a l’estiu. L’insecte, tot i que no és nociu per la salut, produeix un gran malestar als veïns dels habitatges propers. Tal com explica la regidora de gestió de Medi Natural i animals domèstics del municipi, Marifé Larragay, això passa sobretot a l’estiu.

Una de les accions que s’han iniciat al municipi és la de tallar els fruits d’aquesta planta que ja estan afectats per aquesta caparreta vermella i enterrar-los per evitar que es puguin reproduir. Aquesta acció s’ha dut a terme des de finals de l’estiu de l’any passat i encara queden algunes zones on el consistori ha d’actuar.

Per això, des del consistori han fet diverses campanyes a través de les xarxes socials per informar els propietaris que tenen plantes d’Opuntia a les seves propietats. A aquests se’ls insta a procedir de la mateixa manera per evitar que les plantes d’Opuntia quedin afectades per aquesta plaga. Larragay recorda que en cap cas el material afectat per aquesta plaga pot sortir del municipi de Sant Feliu de Guíxols, ja que podria contaminar altres zones o poblacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Viatges Capitals – San Francisco

Amb en Gerard hem fet un viatge fins a San Francisco per conèixer els llocs on hem d'anar ja...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -