17.2 C
Pals
Dijous, 22 febrer 2024
- Publicitat -

Les poblacions del Baix Empordà es preparen per la revetlla de Sant Joan

Poblacions com l'Estartit o Castell Platja d'Aro han emprès accions gaudir d'una revetlla més segura

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot i que les temperatures hagin baixat, encara ens trobem en risc d’alerta per incendi. I tot i que arriba la revetlla de Sant Joan, des dels ajuntaments del Baix Empordà han realitzat una sèrie de recomanacions i han avisat als seus ciutadans sobre el risc de la pirotècnia.

Des de l’EMD de l’Estartit el risc és afegit, ja que es troben a la zona del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Fa uns dies sabiem que el trànsit rodat per la zona del parc natural quedava restringida. A més, per intentar minimitzar el risc d’incendi des de l’EMD s’han dut a terme diverses accions de conscienciació per evitar el risc d’incendi durant la nit de Sant Joan. En concret, segons el president de l’EMD, Francesc Ferrer, s’han impulsat dues accions.

A més, Francesc Ferrer intentarà que es reforcin els espais més sensibles on hi pugui haver imprudències relacionades amb els petards i el foc per Sant Joan. Però és conscient que al llarg de la comarca hi ha altres celebracions que també requereixen cert control per part dels mossos d’esquadra o la policia.

Una de les accions més destacades ha estat la delimitació d’una zona a la platja de l’Estartit per llençar la pirotècnia. Aquesta acció no és el primer any que es fa, ja que es volen evitar els accidents al carrer, a les zones que són més fàcils de cremar, etc. És una zona que garanteix certa seguretat.

Les recomanacions per Sant Joan a Platja d’Aro

Des del municipi de Castell Platja d’Aro i S’agaró també es preparen per una revetlla més normal després de dos anys de pandèmia. Però des del consistori són conscients de les condicions meteorològiques i ambientals amb les altes temperatures, la baixa humitat i la sequera persistent que ens ha estat afectant les últimes setmanes. Per això, proporcionen als seus ciutadans una sèrie de recomanacions per evitar els incendis forestals i, també, garantir la seguretat de les persones.

Per prevenir els incendis cal recordar que és necessari demanar la corresponent autorització municipal per fer fogueres en sòl urbà separat de zona boscosa. A més, no està permès fer fogueres a menys de 15 metres de façanes i de  vehicles, ni tampoc es poden fer a l’asfalt. A més, està prohibit fer foc i tirar petards en zones forestals i a la franja de 500 metres que les envolta o en zones de risc d’incendis.

Les fogueres, a més, han de permetre el pas dels vehicles d’emergència. Tampoc es poden cremar papers, teixits o utilitzar líquids inflamables, bidons, llaunes o esprais, pneumàtics, plàstics, etc. Si fa vent, no es permet encendre fogueres. També es recomana tenir a mà els mitjans per apagar la foguera i comprovar que el foc s’ha extingit.

A més, l’ajuntament ha fet també recomanacions entron l’ús de la pirotècnia per la que serà una de les nits més curtes de l’any. La intenció de totes aquestes recomanacions és evitar accidents personals i riscs d’incendis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós inicia feines de millora i manteniment al passeig del Mar i als Jardins 1 d’octubre

L'actuació està prevista que s'allargui fins Setmana Santa i s'estendrà en altres trams del passeig del Mar que ho requereixin
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -