Diumenge, Agost 25, 2019
More

  BaixEmpordà24MEl 24 de maig del 2015, quatre emissores locals del Baix Empordà van sumar esforços en una iniciativa conjunta per a la cobertura informativa de les passades eleccions municipals: Ràdio Begur (97.7FM), Ràdio Bisbal (107.4FM), Ràdio Capital (93.7FM), i XtraFM Costa Brava (92.7FM).

  Les quatre emissores vam compartir una programació especial, produïda i realitzada per un equip integrat per col·laboradors de les diferents ràdios participants. La programació constava de tres butlletins informatius, emesos a les 12:00h, a les 15:00h i a les 18:00h i, a partir de les 19:45h, un programa especial de seguiment de la nit electoral, realitzat des dels estudis de Ràdio Bisbal i presentat i dirigit pel periodista i professor universitari Toni Sellas, responsable editorial de Ràdio Capital.

  El programa va comptar amb connexions amb diversos col·laboradors desplegats a les principals localitats de la comarca, per seguir en directe l’escrutini i les reaccions que s’anaven produint. A més, l’espai incloïa píndoles d’anàlisi i opinió, mitjançant la participació de diversos tertulians vinculats al teixit social de la comarca, a més, d’un seguit d’informes i reportatges que radiografiaven els 36 municipis del Baix Empordà.

  La programació especial “Eleccions municipals 2015 al Baix Empordà” es va poder seguir arreu de la comarca, donat que la distribució territorial de les quatre emissores en garantia la cobertura i també a per Internet, a través dels webs de les quatre emissores.

  [vc_gallery type=”image_grid” images=”35374,35373,35372,35370,35368,35366,35365,35362″ title=”Galeria d’imatges”]

  Premi Miquel Diumé

  Premis Rahola - Ràdio CapitalEl 25 de febrer de 2016 l’equip del programa “Eleccions Municipals 2015, al Baix Empordà”, liderat per Toni Sellas, Juli Pedrero i Miquel Curanta, va rebre el premi al millor treball divulgatiu o informatiu en ràdio. Concedit per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, suposa un reconeixement a la suma d’esforços de professionals i voluntaris de les quatre emissores.

  El jurat n’ha valorat “la seva professionalitat, els continguts informatius molt acurats, el rigor periodístic, la qualitat de la producció, la capacitat de coordinar en directe un equip de setze persones, a més de la reivindicació explícita del sector radiofònic local en la memòria presentada.”

  Durant la gala d’entrega, els responsables de Ràdio Capital, Miquel Curanta, Toni Sellas i Juli Pedrero, van posar de manifest les mancances amb les que es treballa en el món de la comunicació local, en un aplaudit parlament.

  [vc_video link=”https://youtu.be/HaBKj2F8n8c”]
  [vc_video link=”https://youtu.be/tMlK16NV0I8″]

  Àudios

  Poble a poble

  Equip

  Direcció i Coordinació

  Miquel Curanta, Toni Sellas, Juli Pedrero

  Redacció

  David Parreño, Chela Roalba, Manel Magrinyà, David González, Roger Vidal, Pere Molina, Marc Clapés, David Galceran, Ignasi Corney

  Producció

  Lluís Sais, Sílvia Pedret

  Col·laboradors

  Aleix Cuberes, Jordi de San Eugenio, Jaïr Domínguez, Adrià

  Edició i muntatge sonor

  Miquel Curanta, Martí Saguer

  Locucions reportatges

  Sergi Marín, Dani Lloret, Anna Lanzas

  Agraïments

  Ràdio Palamós, www.totbisbal.cat