25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

Balanç negatiu de la verema d’enguany a la DO empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Balanç negatiu de la verema d’enguany a la DO empordà
Loading
/

Un cop finalitzada la verema d’enguany, es tenen dades sobre la producció de vi, que segons Xavier Albertí, president de la DO Empordà, les xifres de producció han disminuït  un 20% respecte anys anteriors. Aquest fet es deu principalment a causa del mildíu, relacionat amb el canvi climàtic: les temperatures més elevades que de costum han propiciat la reproducció del fong Plasmopara viticola, que danya els cultius.

Quant als efectes negatius de la pandèmia, Albertí explica que “la majoria de cellers estan centrats en l’Hosteleria molt més que en la venda a botigues i supermercats, que aquests possiblement han augmentat les vendes”, però el sector de la restauració és un dels més afectats per les conseqüències econòmiques del Covid-19. Un altre aspecte a recalcar és que “A l’estiu s’havia recuperat força, fins i tot semblava que l’enoturisme de proximitat havia crescut, però amb el nou tancament les xifres de venda decreixeran”. Els cellers seguiran produint, però “els nostres clients no podran comprar i les xifres baixaran”, afegeix Albertí. Els cellers petits, que venen de manera local tenen un efecte directe, no obstant això “la gent té ganes de resistir i la moral està alta”, explica el president de la DO Empordà.

L’estratègia de comerç per internet és l’alternativa més viable actualment, i des de la DO han creat una xarxa d’enllaços per ajudar a crear botigues online. Però Albertí explica que “no hi ha un hàbit (a comprar vi per internet), i tot i que la situació ho hagi fet créixer exponencialment, ni molt menys corregeix la pèrdua”.

Tot i els inconvenients, l’aspecte positiu de la pandèmia, segons el president de la DO és que “encara que ha baixat el turisme estanger, que per nosaltres no era molt important, el turisme local, que és prioritari, ha agafat bon ritme. La gent de Barcelona i Girona ha optat per activitats de proximitat, entre elles l’enoturisme.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -