11.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Balanç negatiu de la verema d’enguany a la DO empordà

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Un cop finalitzada la verema d’enguany, es tenen dades sobre la producció de vi, que segons Xavier Albertí, president de la DO Empordà, les xifres de producció han disminuït  un 20% respecte anys anteriors. Aquest fet es deu principalment a causa del mildíu, relacionat amb el canvi climàtic: les temperatures més elevades que de costum han propiciat la reproducció del fong Plasmopara viticola, que danya els cultius.

Quant als efectes negatius de la pandèmia, Albertí explica que “la majoria de cellers estan centrats en l’Hosteleria molt més que en la venda a botigues i supermercats, que aquests possiblement han augmentat les vendes”, però el sector de la restauració és un dels més afectats per les conseqüències econòmiques del Covid-19. Un altre aspecte a recalcar és que “A l’estiu s’havia recuperat força, fins i tot semblava que l’enoturisme de proximitat havia crescut, però amb el nou tancament les xifres de venda decreixeran”. Els cellers seguiran produint, però “els nostres clients no podran comprar i les xifres baixaran”, afegeix Albertí. Els cellers petits, que venen de manera local tenen un efecte directe, no obstant això “la gent té ganes de resistir i la moral està alta”, explica el president de la DO Empordà.

L’estratègia de comerç per internet és l’alternativa més viable actualment, i des de la DO han creat una xarxa d’enllaços per ajudar a crear botigues online. Però Albertí explica que “no hi ha un hàbit (a comprar vi per internet), i tot i que la situació ho hagi fet créixer exponencialment, ni molt menys corregeix la pèrdua”.

Tot i els inconvenients, l’aspecte positiu de la pandèmia, segons el president de la DO és que “encara que ha baixat el turisme estanger, que per nosaltres no era molt important, el turisme local, que és prioritari, ha agafat bon ritme. La gent de Barcelona i Girona ha optat per activitats de proximitat, entre elles l’enoturisme.”

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós ja prepara les parades de llibres i roses de Sant Jordi

Enguany, la Diada de Sant Jordi a Palamós tindrà lloc al carrer de Cervantes i a la plaça dels...

Altres notícies