24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

Balanç negatiu de la verema d’enguany a la DO empordà

El més llegit

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Un cop finalitzada la verema d’enguany, es tenen dades sobre la producció de vi, que segons Xavier Albertí, president de la DO Empordà, les xifres de producció han disminuït  un 20% respecte anys anteriors. Aquest fet es deu principalment a causa del mildíu, relacionat amb el canvi climàtic: les temperatures més elevades que de costum han propiciat la reproducció del fong Plasmopara viticola, que danya els cultius.

Quant als efectes negatius de la pandèmia, Albertí explica que “la majoria de cellers estan centrats en l’Hosteleria molt més que en la venda a botigues i supermercats, que aquests possiblement han augmentat les vendes”, però el sector de la restauració és un dels més afectats per les conseqüències econòmiques del Covid-19. Un altre aspecte a recalcar és que “A l’estiu s’havia recuperat força, fins i tot semblava que l’enoturisme de proximitat havia crescut, però amb el nou tancament les xifres de venda decreixeran”. Els cellers seguiran produint, però “els nostres clients no podran comprar i les xifres baixaran”, afegeix Albertí. Els cellers petits, que venen de manera local tenen un efecte directe, no obstant això “la gent té ganes de resistir i la moral està alta”, explica el president de la DO Empordà.

L’estratègia de comerç per internet és l’alternativa més viable actualment, i des de la DO han creat una xarxa d’enllaços per ajudar a crear botigues online. Però Albertí explica que “no hi ha un hàbit (a comprar vi per internet), i tot i que la situació ho hagi fet créixer exponencialment, ni molt menys corregeix la pèrdua”.

Tot i els inconvenients, l’aspecte positiu de la pandèmia, segons el president de la DO és que “encara que ha baixat el turisme estanger, que per nosaltres no era molt important, el turisme local, que és prioritari, ha agafat bon ritme. La gent de Barcelona i Girona ha optat per activitats de proximitat, entre elles l’enoturisme.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat
- Publicitat -

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Els comerciants de Palafrugell, protagonistes de la campanya de Nadal de l’IPEP

“A Palafrugell, sense ells ni elles no hi ha comerç! Sense tu, tampoc!”

Rosalía, possible nova col·laboració al remix de ‘Blinding Lights’

Segons una font d’ATLR, Rosalía podria aparèixer al remix de ‘Blinding Lights‘ de The Weeknd. Si es confirmés la col·laboració, seria la segona de l’artista en menys d’una setmana. La possible aparició de Rosalía en un remix de ‘Blinding Lights‘ fa que es plantegen una sèrie de preguntes, com per exemple, perquè The Weeknd decidiria…

Ebri Knight avancen el seu nou disc amb ‘Carrer’

‘Carrer’ és el primer single d’avançament que dóna nom al nou disc d’Ebri Knight i que es publicarà durant el primer trimestre de 2021. La cançó sintetitza la idea del disc: parla d’aquest espai on hem viscut els millors aprenentatges de la vida. La cançó ens explica la intensitat amb la que el carrer ens…

Altres notícies