9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Barbara Hallé: “El bon temps ha donat unes bones dades d’ocupació al Baix Empordà durant el pont de Tots Sants”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Barbara Hallé: "El bon temps ha donat unes bones dades d'ocupació al Baix Empordà durant el pont de Tots Sants"
Loading
/

Aquest ha estat un pont de Tots Sants amb una temperatura fora del normal per aquesta època. A més, després de dos anys de pandèmia, s’ha aconseguit recuperar certa normalitat al sector hoteler i de la  restauració. Per valorar aquest pont i la tendència dels propers mesos ens ha visitat al Supermatí la presidenta del Grup Costa Brava Centre, Barbara Hallé.

Barbara Hallé explica que els hotels, allotjaments i restaurants han rebut una ocupació bastant alta i que han treballat molt. La presidenta del Grup Costa Brava Centre dona dades molt positives després d’aquest cap de setmana de bon temps: una ocupació d’entre el 90-100% en els allotjaments que continuaven oberts.

Un dels punts que destaca Barbara Hallé sobre aquest pont de Tots Sants és que ha caigut el festiu en un dimarts, aspecte que ha beneficiat a augmentar el temps d’estada del turisme al Baix Empordà. I tot i que ens podriem sorprendre, les dades indiquen que s’ha rebut turisme nacional i estranger, sobretot francesos.

Barbara Hallé reconeix que molts establiments tanquen perquè s’acaba la temporada, tot i que alguns marxen de vacances fins el pont de la Puríssima. A més, la presidenta destaca que la Guerra d’Ucraïna ha impactat de ple en el sector turístic i hoteler del Baix Empordà. I és que el consum energètic, per exemple, no es pot controlar en el sector hoteler. A més, l’augment de preu de les matèries primeres ha afectat també a les empreses del sector turístic.

L’augment de costos impacta al sector turístic

Barbara Hallé explica que tot i la pujada dels preus en el sector hoteler i la restauració no ha baixat la demanda i els clients no s’han queixat per aquest encariment de preus. Tot i això, recorda que la major part de l’impacte de l’augment de matèries primeres i el preu de l’energia l’absorbeixen els negocis.

La presidenta recorda que les dades d’ocupació o demanda han aconseguit arribar a valors previs a la pandèmia. Barbara Hallé destaca que tornen els turistes anglesos i americans, que havien desaparegut amb les restriccions per la pandèmia. Tot i això, destaca que hi ha problemes que es continuen arrossegant des de la pandèmia i que s’han accentuat amb la Guerra d’Ucraïna.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios