25.2 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Begur modifica la normativa d’edificació per adaptar-se al Pla Director Urbanístic

El consistori de Begur comença el procés per aplicar la nova normativa d'edificació després de l'aprovació del Pla Director Urbanístic que va entrar en vigor aquest gener

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Pla Director Urbanístic es va aprovar a finals de gener de 2021, ara els municipis han d’adaptar l’ordenança municipal reguladora de l’edificació a aquest nou reglament. Al Baix Empordà, un dels pobles afectats és Begur que aquest dimecres ha proposat modificar la normativa.

Concretament, es canviarà l’ordenança aprovada el 2019 amb l’objectiu d’adaptar-la a les condicions del Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí. Begur aprofitarà l’estiu per poder obrir una consulta pública fins el 31 de juliol prèvia a la modificació de l’ordenança. L’objectiu és que els veïns i veïnes afectas facin arribar les seves opinions sobre la normativa que segueix la regulació del PDU.

A més a més, amb el canvi de normativa revisaran l’execució de les obres durant l’estiu que està vigent des del 2010. El motiu és que hi ha molts habitatges d’ús turístic i suposa un problema. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Begur, Maite Selva a Ràdio Capital de l’Empordà.

El Pla Director Urbanístic, que afecta Begur, es va aprovar el gener 2021

Ja han assegurat des del consistori que els sectors afectats han estat alertats en diverses reunions durant l’hivern. Tot i això, Selva assegura no haver “arribat a un acord, com era la nostra voluntat”. Per això, des del consistori seguiran buscant el màxim equilibri possible per a que “tots els sectors surtin el més beneficiats possibles” deia l’alcaldessa en un comunicat. Una d’aquestes opcions serà ampliar els horaris o canviar les dates de feina.

Abans de l’aprovació definitiva d’aquesta nova ordenança municipal, s’ha obert una consulta pública als ciutadans. De fet, l’ajuntament ha convidat als veïns i veïnes a opinar sobre la proposta abans de finals de juliol i així poder solucionar els problemes, les necessitats i trobar possibles solucions alternatives. El motiu és perquè “Begur viu del turisme i dels serveis” com ha explicat a aquesta emissora.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -