3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Begur estudia endarrerir el cobrament d’impostos

Les competències referides a les taxes impositives de Begur les té el Consell Comarcal del Baix Empordà, de manera que també s'ha d'acordar amb aquest ens i, segons fonts municipals, "tot va pel bon camí"

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ha analitzat l’impacte econòmic que pot suposar pel teixit comercial i veïnal del municipi l’estat d’alarma aprovat el dissabte 14 de març pel govern espanyol, i per això vol establir un conjunt de mesures que contribueixin, diuen, a pal·liar-lo. En aquest sentit, una de les principals accions que es contempla és l’endarreriment i fraccionament sense interessos del calendari de cobrament d’impostos o avançar el pagament de les factures als proveïdors del consistori.

La qüestió, però, és que les competències relacionades amb les taxes impositives de Begur les té el Consell Comarcal del Baix Empordà. Això també passa amb altres municipis de la comarca, tot i que en alguns casos aquestes competències estan parcialment transferides. Així doncs, aquestes propostes s’han de consensuar amb aquest ens, que analitza aquests dies la viabilitat d’aquestes mesures per garantir que la seva tresoreria no es vegi compromesa. Tal com ha pogut saber Ràdio Capital, la impressió és que tiraran endavant i podrien ser aprovades a la propera Junta de Govern Local. Des de l’Ajuntament, destaquen que “és molt important actuar per protegir als ciutadans i ciutadanes de Begur i els seus comerços davant d’una situació complexa”. Pere Feliu és el regidor d’Hisenda:

Altres de les línies d’actuació que es volen aprovar son la reducció de les taxes d’escombraries, d’ocupació de la via pública o dels mercats pel temps que els negocis s’han vist obligats a tancar. D’altra banda, tampoc es cobrarà el període en què els serveis municipals no s’han pogut executar, com per exemple la llar d’infants, cursos o activitats extraescolars esportives.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies