0.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

La directora assistencial del SSIBE afirma que hi ha més de 60 infectats pel COVID-19 al Baix Empordà

Anna Ribera afirmava que en canviar el protocol el qual indica que la gent amb clínica lleu s'ha de quedar a casa i no se'ls fa la prova, no saben la quantitat exacta

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Anna Ribera directora assistencial de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) ha parlat amb nosaltres al Supermatí sobre la situació que viuen diàriament els hospitals de la comarca. La directora comentava que avui dia compten amb uns 50 professionals aïllats dels quals 22 han donat positiu i resten en confinament durant 14 dies, després poden tornar a treballar amb les mesures adequades. Tot i aquesta situació deia que no pateixen manca de personal donat que van desprogramar l’activitat que no fos imprescindible generant un excedent de professionals, ho explicava així:

 

Ribera també informava que la població no ha de patir si té alguna altra urgència que requereixi d‘atenció hospitalària donat que ja tenen prous efectius.

A l’Hospital de Palamós han decidit separar els seus pacients segons si estant infectats o són sospitosos d’estar-ho pel COVID-19 i la resta de casos. La directora explicava que els hi urgeix tenir un test ràpid perquè així es guanyarien aquests dos dies que triga la confirmació analítica i no s’allargaria tant el procés. Aquests, en principi, han d’arribar a tot el territori, però Ribera deia que aquestes notícies els hi arriben indirectament.

Respecte la quantia de persones infectades pel virus, la directora afirmava que en canviar el protocol el qual indica que la gent amb clínica lleu s’ha de quedar a casa i no se’ls fa la prova, no saben la quantitat exacta.

 

A l’Hospital de Palamós hi ha 10 pacients ingressats per coronavirus i uns 19 sospitosos de tenir-lo en espera de la confirmació. Ja s’han donat d’alta a dues persones. La directora afirmava que les residències de gent gran és un dels espais que els hi fa especialment por perquè hi pot haver un brot important entre molta gent de risc fàcilment, però que de moment per sort no s’ha produït.

Ribera agraia que la població baixempordanesa només vagi a urgències quan es tracta d’un cas molt greu i així eviti col·lapsar el servei. Deia que encara no han arribat al límit, però contemplava amb incertesa les pròximes dues setmanes que es preveuen complicades. En aquest context, diversos hotels del Baix Empordà s’han ofert per allotjar futurs  pacients, ara el SSIBE està estudiant quins compleixen mínimament les característiques per poder destinar els usuaris.

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fúmiga i Suu estrenen el videoclip de ‘Segona conjugació’

La Fúmiga i Suu acaben de presentar el videoclip de ‘Segona conjugació, una de les interessants propostes de “Fotosíntesi” el treball dels valencians. La banda té la intenció de fer un videoclip per cadascuna de les cançons del disc. El clip és obra de Iconic. La presentació del disc a Catalunya serà el 2 d’abril…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -