6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Begur exposa una mostra dedicada a les dones de Picasso i Richard

A partir de dimecres 31 es podrà veure la mostra “Dones, dones” a la Sala d’exposicions de les Escoles Velles de Begur

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La sala d’exposicions de les Escoles Velles de Begur acull a partir de dimecres 31 l’exposició “Dones, dones” dedicada a les dones de Pablo Picasso i Jean Philippe Richard. La mostra està integrada per inogravats realitzats per Picasso l’any 1959 per a les edicions del cercle d’art amb l’ajut del taller Hidalgo Arnera a Vallauris i escultures de Richard. Es podrà visitar fins al 17 d’agost i s’inaugurarà oficialment dimarts vinent, 6 d’agost, a les 19:30 hores.

Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur expliquen que la mostra compta amb dues visions de la figuració en l’observació de la dona. Totes les obres exposades mostren les dones de la vida d’aquests dos artistes, però també les imaginades, somiades i les que són fruit de fantasies en la seva producció artística”.

La història de Picasso es desenvolupa en paral·lel amb la història de totes les dones que el van acompanyar en les diferents etapes de la seva vida. Des de la seva mare, les seves germanes i una tia seva, que van ser les seves primeres models, passant per Fernande Olivier (1881-1966) la seva primera musa; la model Eva Gouel, el que per molts és potser el primer gran amor de l’artista o bé la jove pintora Françoise Gilot (1921) amb qui va tenir dos fills –Claude (1947) i Paloma (1949).

Per la seva banda, Richard és l’autor de les dues escultures dedicades a Carmen Amaya que té el poble de Begur. Una d’elles, situada al Mas d’en Pinc, és el motlle en fang de la segona, de bronze, situada al mirador de Sant Ramon. L’escultura de bronze la va cedir a Begur per la persona que la va comprar, Myles Jenkins, i el motlle de pedra, pel mateix Jean Philippe Richard.

“Dones, dones” és la tercera exposició de la temporada d’estiu de les Escoles Velles. Fins ara s’han mostrat  “Horse Go! Artyoureadey”, de l’artista banyolina Gemma Agustí i “Paisatges” del pintor garrotxí Josep Maria Solà. Després d’aquesta exposició de Picasso i Richard es podrà visitar la mostra de la Fira d’Indians de Begur, que arriba a la XVI edició. Serà del 22 d’agost al 8 de setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Arriba ‘La Festa’ de La Pegatina amb The Tyets, Jazzwoman i Santa Salut

“La Festa”, ja ho diu el mateix títol, és una celebració entre amics. S’ajunten quatre artistes (La Pegatina amb Santa Salut, The Tyets i Jazzwoman) per cantar al ritme d’aquesta merenga accelerada que barreja rap i melodies cantables en català. Es tracta d’un divertiment que es complementarà amb un videoclip fet a partir de resultats
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -