10.9 C
Pals
Dimecres, 21 abril 2021
- Publicitat -

Inversió de 3,6 milions d’euros a les obres de millora del dic de recer al port de Palamós

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat les instal·lacions del Port i ha assegurat que es tracta d'una operació per reforçar el dic i evitar situacions de peril

El més llegit

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat les obres de millora del dic de recer del port de Palamós, iniciades les darreres setmanes. Calvet ha assegurat que es tracta d’una actuació que serveix per “reforçar el dic i evitar situacions de perill per tota l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa, una activitat molt important per tot el port de Palamós, per les comarques de Girona i per tot Catalunya”.

El conseller ha destacat que la inversió a Palamós “permet que tota aquesta activitat econòmica es faci amb tota la seguretat que necessita, aportant una millor interconnexió del port amb la pròpia ciutat”. L’actuació, ha dit, comporta “un retorn econòmic per Palamós i per tot el país, i afegirà molt potencial al port de Palamós, una estructura estratègica i bàsica de la ciutat, de les comarques de Girona i tot el país”.

Calvet ha recordat que “quan acabi l’obra tindrem més seguretat i operativitat al port, i un espai guanyat al mar que servirà per afegir valor i activitat turística a la ciutat, un espai de gaudi que es convertirà en icònic al port de Palamós”.

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha començat les obres d’adequació del dic de recer i de reposició de blocs de formigó, que han d’evitar els sobrepassaments de les onades per sobre d’aquesta infraestructura quan hi ha forts temporals. A la vegada,vol oferir més recer i seguretat a les activitats portuàries i als treballadors que les executen.

El projecte té una inversió pública de 3,6 milions d’euros i una previsió d’execució de les obres de gairebé 14 mesos. L’actuació del dic de recer del port de Palamós s’emmarca en el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat, que es portarà a terme en aquests quatre anys.

El dic de recer del port de Palamós té una longitud de 750 metres i ofereix protecció a les activitats, els béns i les persones. El dic té un moll de 386 metres de longitud i una esplanada adjacent que s’utilitzen per operar el tràfic de creuers i de mercaderies.

Mentre es desenvolupi la temporada de creuers 2019, que preveu finalitzar el pròxim 28 d’octubre, l’activitat es farà amb normalitat. L’estació marítima funcionarà per fer el control dels passatgers. Els passatgers i els tripulants que anaven i tornaven a la vila caminant pel passeig de l’espatller, a partir d’ara i per la seva seguretat, entraran i sortiran del port amb els busos llançadora, que incrementaran la seva freqüència de pas des de l’hora d’arribada de cada creuer fins a l’hora de sortida.

Així mateix, els autobusos que porten els turistes de creuer a les visites pel territori i els camions que porten subministraments als creuers podran circular pel vial d’accés al moll comercial. Pel que fa al sector comercial i mentre durin les obres, s’ha habilitat una zona per encabir la maquinària del sector comercial i per emmagatzemar les mercaderies sobre el moll quan es realitza l’operativa, per conciliar les obres amb l’activitat. Així mateix, els camions podran circular pel vial de serveis del port fins al moll comercial per carregar o descarregar la mercaderia a l’espai previst. Les obres suposaran canvis en les zones de passeig per als ciutadans dins del port, ja que el passeig de l’espatller romandrà tancat mentre durin les obres per motius de seguretat. 

Les obres es faran per trams i s’iniciaran al final del dic de recer, al costat de la balisa principal del port, per finalitzar a l’inici del dic, al costat dels accessos al moll comercial. En aquests trams s’han de reposar les peces d’escullera i els blocs de formigó que es construiran al moll. També s’adequaran els serveis d’enllumenat i els serveis de càmeres de videovigilància a la nova infraestructura. A més, es construiran nous accessos al dic i a l’estació marítima.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

6 recomanacions literàries empordaneses per Sant Jordi

En motiu de Sant Jordi, hem preparat un recull de 6 recomanacions i novetats literàries d’autoria empordanesa
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -